Video : Tipsbladet
Premier League

Derfor solgte Man City brandvarme Cole Palmer

Pep Guardiola forklarede for nylig, hvorfor Manchester City i sommer solgte Cole Palmer, der lige nu brillerer i Chelsea.

Han er velsagtens Premier Leagues mest formstærke spiller, Cole Palmer.

Utrolige 10 mål og to assister er det blevet i hans seneste fem kampe for Chelsea, og det engelske stjernefrø står noteret for hele 20 mål og ni oplæg i 28 ligakampe siden sommerskiftet fra Manchester City.

Derfor kan man spørge sig selv, hvorfor i alverden Manchester City gik med til at sende Cole Palmer til Chelsea for 350 millioner kroner.

Men det gav cheftræner Pep Guardiola svaret på tilbage i februar: Den 21-årige englænder ville have spilletid, og det kunne ikke garanteres i Manchester City.

- For unge spillere ønsker vi altid, at de bliver, men det er normalt. Efter to eller tre sæsoner ville han have flere minutter, end han fik sidste sæson. Det forstår jeg fuldt ud. Hvis Palmer havde fået de minutter, jeg gav til Phil (Foden) fra begyndelsen, ville Cole Palmer være her - men jeg gav dem ikke til ham. Det er mit ansvar.

- Hvorfor? På grund af Bernardo (Silva), Riyad (Mahrez), Phil (Foden). På det tidspunkt valgte jeg de andre.

- Efter en sæson er det okay, og også den anden sæson, men i den tredje sæson er det mere, “Åh gutter, jeg vil spille, jeg vil ikke sidde på bænken”.

- Det er normalt. Det forstår vi som klub. Vi fik et tilbud fra en utrolig topklub som Chelsea, og jeg er virkelig glad for ham. I alle klubber sker den slags ting, sagde Pep Guardiola i februar ifølge Independent.

Cole Palmer kom igennem Manchester Citys ungdomsrækker og nåede også at spille 41 kampe for den engelske topklub. Langt de færreste var dog som starter.