• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Mere dårligt nyt: Manchester City kan blive tvangsnedrykket til League Two

Foto: Getty Images

Adskillige engelske medier skriver, at Manchester City i værste tilfælde kan blive tvangsnedrykket til League Two som straf for bruddet på Financial Fair Play-reglerne.

Af plbold.dk

Manchester City blev fredag idømt en bøde på £25 millioner samt udelukkelse fra Champions League i to sæsoner, da UEFA fandt de engelske mestre skyldige i at have brudt Financial Fair Play-reglementet (FFP).

The Citizens nægter sig skyldige og appellerer dommen til den Internationale Sportsdomstol, CAS, men bliver de ikke frifundet her, kan de i værste tilfældet blive tvangsnedrykket til League Two -  den fjerdebedste division i England.

Premier League-organisationen fører nemlig sin egen undersøgelse af klubbens mulige brud på FFP-reglerne, og medier som The Independent skriver, at den mest sandsynlige straf vil blive en pointreduktion.

Det kan føre til, at Manchester City potentielt må overdrage mesterskabet fra 2011/12-sæsonen eller 2013/14-sæsonen, da UEFA har fundet dem skyldige i at have brudt fodboldforbundets finansielle regler mellem 2012-2016.

Men det er ikke den værste straf. Premier League har nemlig for nyligt indført en regel, hvor Premier League-klubber, der bliver fundet skyldige i at have brudt loven og FFP-reglerne,  vil blive tvangsnedrykket til League Two.

Det skriver The Independent, der dog nævner det som en "usandsynlig" straf.

Men helt så usandsynligt er det måske ikke, skriver Daily Mirrors Mo Chatra, der specialiserer sig i fodboldfinanserne.

Manchester City er af UEFA blevet fundet skyldige i at have løjet og overdrevet i om indtægterne, som klubben tjente på sine sponsoraftaler.  Men det er potentielt ikke kun et brud på FFP-reglerne, men også et brud på loven i Storbritannien, skriver Mo Chatra.

- At falsificere sine regnskaber eller lave falske regnskaber er kriminelt i Storbritannien. Har Manchester City omarbejdet eller falsificeret regnskaberne for at fremstå bedre, er det et brud på loven, skriver Daily Mirror-journalisten.

- Bliver City fundet skyldige i dette, er en forvaringsdom en mulighed, mens en potentiel bortvisning fra Premier League næsten vil være en uundgåelighed.

Skal man tro Chatra, så risikerer Manchester City altså ikke kun at blive straffet af UEFA og potentielt Premier League, men også af det engelske politi og skattemyndigheder.

I værste fald kan det betyde, at klubben må starte forfra i League Two. Mo Chatra får det i hvert fald til at lyde som om, at klubben næsten med garanti vil blive tvangsnedrykket, medmindre man få omstødt dommen eller blive frifundet.

Ergo er der ekstremt meget på spil med klubbens appelsag.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus