• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

- Det var forfærdeligt og ydmygende

Foto: Getty Images

Dansk landsholdsspiller tabte 9-0 med sit klubhold, og ikke overraskende var det en ydmygende oplevelse.

Af Kenneth Jensen

De er Premier League-oprykkere og til den bedste engelske række med masser af selvtillid, men Bournemouth er hurtigt kommet ned på jorden igen.

For modstanderen er noget hårdere i Premier League, og det blev til mindst to lussinger allerede i fjerde runde, hvor klubben tabte hele 9-0 til Liverpool. Det er en tangering af rekorden for det største nederlag i Premier Leagues historie.

Ikke overraskende var det ikke en god oplevelse for dansk Philip Billing. Det fortæller han til TV 2.

- Det var forfærdeligt. Det var ydmygende. 9-0. Ja … Når du er konkurrencemenneske, er det aldrig fedt at tabe, men 9-0 er ikke acceptabelt, siger Philip Billing til TV 2.

Det nederlag endte med at koste manager Scott Parker jobbet som cheftræner for klubben, selv om han havde ført klubben i Premier League og kunne have forventet lidt længere snor. Aktuelt er Gary O'Neil i spidsen for holdet, der er nummer 12 i rækken.

Billing blev indskiftet ved anden halvlegs start, men kunne altså ikke stoppe blødningen. På det tidspunkt var Bournemouth bagud med 0-5.

Til gengæld har danskeren gjort sig godt bemærket efterfølgende. Den 26-årige tidligere Huddersfield-spiller og EfB-talent har scoret i de sidste par kampe, han har spillet i den bedste engelske række for klubben. Senest scorede han, da klubben spillede 1-1 ude mod Newcastle United.

Mens Billing, der aktuelt er med det danske fodboldlandshold, fik 45 minutter i opgøret mod Liverpool, kom hans danske holdkammerat, Emiliano Marcondes, på banen i de sidste otte minutter. Det er de eneste minutter, han har spillet i hele sæsonen.