• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Enige medier: Eriksen var fejlcastet

Foto: Getty Images

Flere engelske medier er enige om, at Erik ten Hags forsøg med at spille Christian Eriksen som falsk nier ikke fungerede.

Af Victor Risager

Christian Eriksen fik sin officielle debut for Manchester United søndag mod Brighton, og det gjorde han i en noget uvant rolle. Han startede således som frontangriber, en slags falsk nier, hos De Røde Djævle, mens en mere naturlig angriber som Cristiano Ronaldo var henvist til bænken.

Det var et eksperiment fra Manchester Uniteds nye cheftræner, Erik ten Hag, men det var ikke just vellykket, mener de engelske medier.

Hos avisen Independent kalder Richard Jolly eksempelvis Eriksen for “fejlcastet” i rollen. 

"Hvis det var Ten Hags første statement-valg, gav det ikke øjeblikkeligt pote. Tre årtier efter, at Uniteds mest ikoniske Eric [Cantona] var en enorm tilstedeværelse i deres angreb, holdt Eriksen 52 minutter i angrebet, før han påtog sig sine mere velkendte pligter, da Ronaldo kom på banen.”

“Danskeren var vedholdende og tilbød øjeblikke med kreativitet – en hæl-aflevering ind i boksen, et farligt indlæg – men han var fejlcastet.”

“Han forsøgte at udnytte sin fodboldintelligens til at kompensere for, at han skulle være noget, han ikke er, på et hold, der mangler samhørigheden til at udmærke sig i,” skriver han og tilføjer, at Manchester United blev et bedre hold med danskeren på midtbanen.

Heller ikke Mirrors Jake Polden var synderligt imponeret over eksperimentet: 

“Christian Eriksen spillede individuelt ikke en forfærdelig kamp. Den danske landsholdsspiller kæmpede bare med at kommandere Uniteds frontlinje og holde spillet effektivt.”

“Det var ikke fordi, han ikke var med i spillet - han havde en fin del berøringer - men han var ude af stand til at påvirke noget meningsfuldt og faldt konstant dybt for at prøve at ændre dette,” skriver han.

Manchester Evening News giver Eriksen karakteren 6 ud af 10, hvilket er bedst på Manchester United-holdet, men trods en fin karakter var lokalavisen heller ikke overbevist om, at danskeren har en fremtid som falsk nier.

“Lavede nogle elegante afleveringer, men hans rolle som centerforward var et skuffende eksperiment, der gav bagslag. Havde en vis indflydelse fra en dybere rolle,” skriver avisen.

Manchester United endte som bekendt med at tabe opgøret til Brighton med 1-2. I næste runde venter Brentford. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.