Video : Tipsbladet
Premier League

Eriksen mindes: Her kunne Conte ikke lide mig

Christian Eriksen måtte se sig selv i en anden rolle - og den har han holdt fast i.

Christian Eriksen var tidligere kendt som en spiller, som lå lige bag angriberen, som han gjorde det i sin tid i Tottenham med Harry Kane som sin makker. Siden gik turen til italienske Inter, hvor han fik Antonio Conte som cheftræner.

Her blev det til en anden position på banen, og i et interview med Viaplay fortæller Eriksen, hvad der fik ham ned som 8'er på den centrale midtbane.

- Det er kommet naturligt. Det begyndte, da jeg skiftede til Italien, hvor Conte dernede ikke kunne lide mig så meget som 10'er, så jeg blev flyttet en smule længere tilbage. Og det blev i sidste ende min position dér, og jeg har nydt det, siger han og fortsætter:

- Da jeg kom her (i Manchester United red.) var det det samme, hvor jeg prøvede at 'fit in' og prøvede at få holdet til at spille bedre. Det har de også, mens jeg har spillet længere fremme, men i en anden rolle, lyder det fra Eriksen.

Der er dog en grænse for, hvor langt han kan rykkes tilbage. Eriksen reagerer hurtigt med et smil og et 'no chance' til, hvorvidt det kan ende med, at han ryger helt tilbage som midterforsvarer en dag.

Selv kommer han også ind på, hvordan det kan gavne hans spil, at han nu er lidt længere tilbage på banen.

- Når man er længere tilbage på banen, så er man mere eller mindre mere på bolden. Jo flere berøringer du har på bolden desto mere kan du ikke bare tage kontrol, men også skabe bevægelser omkring dig med eller uden bolden. Jeg har altid været en spiller, som er bedre med end uden bolden - og det er en position, hvor man får bolden mere, fortæller Eriksen.

Næste opgave for Eriksen og United er mod Brighton.

Her kan det ende med, at United-manager Erik ten Hag kommer ud for et dilemma med Rasmus Højlund. Læs mere om det her.