• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Eriksen retur til Ajax? De kan bruge hans erfaring

Foto: Getty Images

Den tidligere Manchester United-profil Jaap Stam er imponeret over Christian Eriksens præstationer for den engelske storklub, men hollænderen vil ikke spå om, hvorvidt danskeren en dag kan rykke retur til Ajax.

Af Lars Gram-Hanssen

Christian Eriksen har i denne sæson fået en lidt anden rolle i Manchester United, hvor den danske stjernespiller ikke altid er i startopstillingen efter sommerens indkøb af Mason Mount. 

Ifølge den tidligere Manchester United-stjerne Jaap Stam er der dog ingen tvivl om, at Christian Eriksen har været en gevinst for 'De Røde Djævle'. 

- Han gjorde det rigtigt godt for United i sidste sæson, da han kom til efter at have haft en meget svær tid, som vi alle husker (hjertestoppet under EM, red.). Han vandt Carabao Cup'en med United, han nåede FA Cup-finalen og han var med til at kvalificere United til Champions League.

- Han har leveret et glimrende stykke arbejde for dem. Han har vist sine kvaliteter og hans evner med bolden, men samtidig har han også et stort løbepensum. Forhåbentligt kan han stadig bidrage i den her sæson for United, siger Jaap Stam i et interview med Soccernews, udført i samarbejde med Tipsbladet. 

Både Jaap Stam og Christian Eriksen har en fortid i Ajax, hvor tingene i øjeblikket ikke kører specielt godt, men den tidligere hollandske landsholdsprofil vil ikke spå om, hvorvidt Eriksen på et tidspunkt kan vende retur til Amsterdam-klubben. 

- Det ved jeg ikke. Det er ham, der skal tage den beslutning. Ajax kan altid bruge spillere med erfaring, men disse spillere er også nødt vil at præstere. De skal være klar til at påtage sig en rolle, hvor de skal hjælpe de unge spillere med at nå et vist niveau, men samtidig skal de stadig have fysikken og mentaliteten til stadig at kunne præstere i en klub som Ajax.

- For hvis du tager tilbage til Ajax, så er det ikke en klub, der er nem at afslutte sin karriere i, for de har stadig brug for at vinde kampe og hente trofæer, siger Jaap Stam.

Christian Eriksen nåede at spille 163 kampe for Ajax inden skiftet til Tottenham i 2013. 

Du kan se interviewet med Jaap Stam i afspilleren over artiklen.