• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Eriksens Brentford-skifte: Franks søn havde rolle

Foto: Getty Images

Det var Thomas Franks søn, der satte gang i tankerne hos Brentford om at hente Christian Eriksen til klubben i sin tid.

Af Oliver Okstrøm

Efter Christian Eriksen var kollapset på banen i Danmarks EM-kamp mod Finland i sommeren 2021 var det danskerklubben Brentford, der hentede ham ind, efter han blev løst af sin kontrakt i Inter.

Her hører det med til historien, at cheftræner Thomas Franks søn spillede en rolle i, at Eriksen endte hos dem. Det fortæller Frank om i et interview med Sky Sports.

- Vi er nødt til at give ham noget kredit. Han gav prikkede til mig i oktober og sagde 'ring til Eriksen, far', siger han og fortsætter:

- Jeg sagde 'naah, lad os vente, og i december sagde han, at jeg skulle ringe til ham igen. Så talte vi om ham i klubben, og vi var glade for, at han kunne komme. Så det var en god historie, fortæller Thomas Frank.

På det tidspunkt, hvor Brentford fik Eriksen til klubben, var de i vanskeligheder i Premier League, men det ændrede sig betragteligt efter, den danske landsholdsprofil fik debut og fast plads på midtbanen.

- Han gjorde en stor forskel. 100 procent. Nogle gange, når man får en kvalitetsspiller ind på holdet, så gør det bare alle bedre, lyder det fra Frank.

Det blev til 11 kampe for London-klubben, der blot havde skrevet en halv-årig kontrakt med Eriksen. Han skiftede derefter videre til storklubben Manchester United på en fri transfer.

I denne sæson har det set svært ud for Eriksen, og det bliver nu forudsagt, at han ikke får en stor rolle på United-holdet i denne sæson. Læs mere om det her.