Foto: IMAGO
Premier League

Et øjeblik gjorde udslaget: Her opgav han Bendtner

Særligt ét øjeblik var med til at besegle Nicklas Bendtners skæbne i Arsenal, fortæller Arsene Wenger i den nye dokumentar om den tidligere danske landsholdsstjerne.

Alle kender følelsen, når bægeret flyder over. 

Ultimativt er det en enkelt dråbe, der gør udslaget, og Arsene Wenger, der var manager for Nicklas Bendtner i Arsenal, husker tydeligt, hvornår han indså, at der ikke var håb for danskeren i London-klubben.

Scenen er Camp Nou den 8. marts 2011.

Det fortæller den tidligere Arsenal-manager i dokumentaren "Bendtner", der snart udkommer på Viaplay. Tipsbladet har haft lejlighed til at tage et smugkig på dokumentaren, der havde biografpremiere i København onsdag aften. 

- Da vi tabte i Barcelona, misbrugte Nicklas en kæmpe chance i sidste minut. Det er, hvad der kan ske, men efterfølgende var alle i klubben fuldstændig knuste. Nicklas tog dog direkte på diskotek, og det fik mig til at tænke "jeg spilder min tid". Han var på ingen måde klar over, hvordan alle andre i klubben følte smerte, siger Arsene Wenger og tilføjer:

- Der er nogle ting, man bare ikke gør, og da mistede jeg tilliden. 

Nicklas Bendtner blev efterfølgende lejet ud flere gange, og i 2014 var han endegyldigt fortid i Arsenal. Det blev til 171 kampe og 47 mål for The Gunners, og Arsene Wenger ser danskeren som et eksempel på, at evnerne på fodboldbanen ikke er alt for en fodboldspiller. 

- Efter at have tilbragt så mange år i toppen af fodboldens verden, ved jeg, at talent ikke er nok, hvis man ikke er villig til at ofre sig undervejs. Nicklas havde et enestående talent, så det var ikke problemet - problemet bestod i, at han ikke var villig til at ofre sig, siger Wenger.

Dokumentarserien om Nicklas Bendtner får premiere på Viaplay og TV 3 den 12. februar og vises i tre afsnit.