• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Fodboldlegender i opråb: ESL-indsamling går amok

Foto: Getty Images

På bare en halv time har 10.000 skrevet under på et forslag om at blokere for en fremtidig udbryderliga.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Gary Neville, Jamie Carragher, Micah Richards og Rio Ferdinand er blandt de tidligere fodboldspillere, der i et åbent brev opfordrer til at handle mod storklubbernes ønske om en udbryderliga.

Flere tidligere spillere og journalister er medunderskrivere og i brevet opfordrer de fans til at underskrive en borgerforslag, som de vil have det britiske parlament til at diskutere. 

I skrivende stund har knap 35.000 allerede skrevet under, siden underskriftsindsamlingen kom online mandag formiddag. I alt kræves der 100.000 underskrifter for at emnet kan tages op i parlamentet.

Helt konkret ønsker forslagsstillerne en uafhængig kontrolinstans i engelsk fodbold i slutningen af året.

Det er særligt sidste måneds Super League-debat, der har vakt harme, og som er det ultimative bevis på, at der skal en eller anden reform til for at sikre fodbolden.

Super League-offentliggørelsen fik den britiske regering til at nedsætte et udvalg, der med fanbriller skal se på behovet for en uafhængig fodboldinstans.

I brevet, der blandt andet også er underskrevet af Gary Lineker og Jamie Redknapp, opfordres der til, at regeringen ved lov giver mulighed for at blokere klubbernes forsøg på at forlade fodbold-pyramiden.

- Som fodboldfans er vi rystet over forsøget på at lave en europæisk Super League. Det var en direkte trussel mod spillets integritet; ødelægger konceptet af sportslig fortjeneste og åben konkurrence.

Den administrerende direktør i Premier League, Richard Masters, erkender, at der har været et tillidsbrud mellem organisationen og de seks engelske klubber, der i første omgang var med i Super League-projektet.

Men han mener ikke, at der er behov for en uafhængig kontrolinstans.

- Jeg synes ikke, vi skal afvise at kigge på ændringer i de forskellige kontrolinstanser i fodbolden, men jeg tror ikke, at en uafhængig kontrolinstans er svaret på spørgsmålet.

- Jeg vil gerne forsvare Premier Leagues rolle som kontrolinstans over for klubberne gennem de seneste 30 år. Det er åbenlyst, at vi har haft nogle problemer over de seneste 18 måneder, men det er der i alle brancher.

- Jeg tror ikke en uafhængig kontrolinstans er nødvendig, men det er ikke det samme som, at vi ikke samarbejde med udvalget, der er nedsat af regeringen. Vi lytter og deltager, og forhåbentlig finder vi den rigtige løsning, lyder det.

Med de første 10.000 underskrifter allerede i hus, skal regeringen tage stilling til underskriftsindsamlings forslag. Den slutter dog først december 2021, og derfor er det bestemt ikke urealistisk, at de når at runde 100.000 underskrifter inden dagen er omme.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020