Video : Tipsbladet
Premier League

Berømt hacker klar med millioner af filer mod City

Der er nu mere på vej om Manchester City, fortæller en af hackerne fra Football Leaks.

Manchester City står foran en retssag med 115 anklagepunkter, og nu er en af hovedmændene bag Football Leaks-afsløringerne tilbage i 2016 trådt frem og peger på, at han har 'millioner af dokumenter', som vil have relevans for sagen.

Her er der tale om Rui Pinto, som siden 2020 har været i et vidnebeskyttelsesprogram efter de omtalte afsløringer. Han fortæller ifølge The Sun ved en konference i Marbella, at han har fem harddiske, der vil implicere klubben.

Det er nogle, som han nu kommer til at dele med myndighederne i sagen mod City. En juridiske repræsentant udtalte i den forbindelse følgende:

- Vi er blevet kontaktet af efterforskere for at dele information om Manchester City, der ikke er blevet frigivet før. Vi har endnu ikke frigivet informationen, men vi har en massiv fil med Manchester City-relaterede dokumenter, som endnu ikke er blevet frigivet. Filerne vil blive offentliggjort på et tidspunkt, vi kan ikke sige hvornår, men vi vil gøre det, siger han.

I forbindelse med Football Leaks-afsløringerne endte Rui Pinto med at blive idømt en betinget fængselsdom på fire år, som kom på baggrund af hacking og afpresning. Det var under pseudonymet “John”, at han dengang kom frem.

Han står desuden selv foran en sag om yderligere 377 anklager i en anden sag i Portugal.

Dengang var det med over 18 millioner dokumenter, som kom til at ramme en lang række klubber, som blandt andet tæller Chelsea, Real Madrid og Manchester City.

City har selv nægtet sig skyldig i alle anklager.