Video : Tipsbladet
Premier League

Gary Neville: Jeg har ondt af Rasmus Højlund

Den engelske fodboldekspert Gary Neville har ondt af Rasmus Højlund, når han ser Manchester United spille.

Det er næppe nogen underdrivelse at sige, at Manchester United nok engang har leveret en undervældende sæson.

Man røg ud af Champions League-gruppespillet og har netop afsluttet Premier League på en skuffende ottendeplads. Det eneste lyspunkt kan blive en sejr i lørdagens FA Cup-finale mod Manchester City.

Det kræver, at Manchester United får sat en helstøbt præstation sammen, hvor timingen i tanke og handling falder i hak mellem spillerne på banen.

Ifølge Gary Neville er det et af Manchester Uniteds største problem - det gælder både i forsvaret, men så sandelig også i angrebet, hvor Rasmus Højlund som bekendt agerer spydspids.

- Jeg har ondt af Højlund, når jeg ser ham. Man taler om, hvordan United har haft svært ved at skabe kontinuitet i deres bagkæde, men det gælder også i angrebet. Der er ikke nogen spilmønstre, skriver Gary Neville i sit nyhedsbrev til The Overlap.

Mere konkret mener Manchester United-legenden, at offensivspillerne gør ting på banen, så de modarbejder hinanden.

- Højlund ved ikke, om kantspilleren går mod baglinjen eller bevæger sig ind i banen. Du kan se, at han (Højlund, red.) laver gode løb hele tiden, men så kommer kantspilleren ind i banen, så der opstår en situation, hvor bolden bliver spillet rundt.

- Andre gange forsøger han at være med i kombinationerne, men det vil så uundgåeligt være det øjeblik, hvor kantspilleren forsøger at slå et indlæg. Det er en umulig opgave at være angriber på det hold, så længe der ikke er nogle spilmønstre.

På trods af Manchester Uniteds mange problemer har Rasmus Højlund vist sig godt frem i sin debutsæson for Manchester United, hvor han scorede sit tiende Premier League-mål i sidste spillerunde mod Brighton.

I alt står Rasmus Højlund, 21 år, noteret for 16 fuldtræffere i denne sæson. På lørdag har han mulighed for at udbygge sin måltotal, når sæson rundes af på Wembley, hvor ærkerivalerne Manchester City er modstanderen i FA Cup-finalen.