Foto: Getty Images
Premier League

Presset Guardiola? I ordkrig mod engelsk ekspert

Pep Guardiola og Jamie Carragher er nok ikke på julekort med hinanden lige i øjeblikket.

Manchester City har med tre uafgjorte kampe i træk i Premier League haft det svært i toppen af rækken. Det ændrer dog ikke på, hvordan klubbens manager Pep Guardiola ser på mulighederne for at tage deres fjerde mesterskab på stribe.

Det fortæller han i et interview med Sky Sports.

- Min følelse i dag er, at vi kommer til at vinde Premier League. Hvis du spørger mig, kommer vi til at vinde Premier League. Hvis vi spiller på det niveau, vi spillede mod Liverpool og Tottenham, kommer vi til at vinde den igen, siger han og fortsætter:

-  Der er folk, der tror det på grund af de tre uafgjorte kampe, men vi kommer til at gøre det igen. Velvidende at det ikke er let, fordi ingen hold endnu har gjort det (vundet fire titler i træk red.), lyder det fra Guardiola.

I samme interview kommer Guardiola også med en stikpille til nogle af de engelske eksperter - helt nøjagtig Gary Neville, Jamie Carragher og Micah Richards, som på TV spekulerede i, om Manchester City mon lider af selvtilfredshed, efter man i sidste sæson vandt The Treble. 

- Gary Neville ved, hvor svært det er, ellers ville han have vundet fire mesterskaber i træk i sin bedste periode i Manchester United. Det gjorde han ikke. Måske anklager de os for at være for selvtilfredse, fordi de selv blev det. Indtil videre er det slet ikke på tale på det her hold. 

- Jamie Carragher vandt ikke en eneste titel. Micah Richards vandt heller ikke fire Premier League-titler i træk, slutter Guardiola. 

De kommentarer er naturligvis ikke blevet fejet under dørmåtten, og Jamie Carragher var sent oppe i nat for at svare Guardiola via sin profil på det sociale medie X. 

- Jeg havde nok vundet et enkelt (mesterskab), hvis Liverpool var ejet af en nationalstat og havde presset reglerne så langt, at PL (Premier League) havde anklaget os for 115 regelbrud, skriver Liverpool-legenden.

Så er der lagt i kakkelovnen til næste runde mellem de to kamphaner. Det kan passende komme efter Manchester Citys kamp onsdag aften mod Aston Villa. Her er klubben presset til at hente en sejr, for Premier Leagues førerhold fra Arsenal kunne tirsdag aften øge forspringet yderligere med en 4-3-sejr over Luton. Manchester City har dermed seks point op med en kamp færre spillet.