Premier League Mads Bye Marboe

Her er de bedste PL-spillere uden for The Big Six

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk kigger nærmere på de bedste spillere, der ikke spiller for en af de seks store klubber i Premier League.

Af Mads Bye Marboe

Selvom det ofte er The Big Six, der dominerer i Premier League, findes der også masser af dygtige spiller, som ikke har sin daglige gang i enten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United eller Tottenham.

Her tager vi et kig på de 14 andre klubber og forsøger at lave en startellever bestående af de bedste af spillerne.

Spillerne er først og fremmest udvalgt på baggrund af det, de har præsteret de seneste par år. Vi har valgt de spillere, vi ville vælge, hvis vi skulle spille en afgørende kamp i dag.

Her er vores hold:

Målmand: Kasper Schmeichel, 34 år, Leicester

Emiliano Martínez fra Aston Villa sluttede faktisk en plads foran Kasper Schmeichel, da Yashin-trofæet forleden blev uddelt til verdens bedste målmand, men vi har alligevel vurderet, at Schmeichel er en tand foran sin argentinske kollega. Danskeren har bevist sig på øverste niveau over mange år, men har måske alligevel ikke været bedre, end han er nu. Han er en kæmpe profil for Leicester, men kunne også sagtens spille i en større klub.

Boblere: José Sa, Illan Meslier, Emiliano Martinez

Højre back: Tariq Lamptey, 21 år, Brighton

Havde det ikke været for en alvorlig baglårsskade, ville der nok ikke have været nogen tvivl om, at Tariq Lamptey skulle på holdet. Men den 21-årige englænder kom til skade i slutningen af sidste år og gjorde først comeback i midten af oktober, så man kan sagtens argumentere for, at spillere som Vladimir Coufal, Nelson Semedo eller Timothy Castagne burde være blevet valgt i stedet. Lamptey var bare utroligt god inden sin skade og har også vist et højt niveau efter at være kommet tilbage, så han får pladsen på holdet.

Boblere: Vladimir Coufal, Nelson Semedo, Timothy Castagne

Central forsvarer: Kurt Zouma, 27 år, West Ham

Selvom Kurt Zouma spillede ganske meget for Chelsea, var det nok en meget god beslutning at forlade klubben i sommer. Han spiller hver eneste gange for David Moyes' West Ham og har været medvirkende til, at klubben spiller med om Champions League-pladserne. Der er ikke mange, der er lige så stærke som den 27-årige franskmand, og han fortjener selvfølgelig en plads på holdet.

Central forsvarer: Conor Coady, 28 år, Wolves

Ved siden af Kurt Zouma er der fundet plads til Conor Coady, der er den store leder i Wolves, som har haft en fremragende defensiv de sidste par sæsoner. Det vidner desuden om stor kvalitet, at Gareth Southgate af og til bruger ham på det engelske landshold, så selvom der er flere gode midterforsvarere at vælge imellem, er 28-årige Coady at foretrække. Om et år kan man imidlertid sagtens forestille sig, at Wesley Fofana eller Marc Guehi har overhalet ham.

Boblere: Caglar Söyüncü, Willy Boly, Wesley Fofana, Joachim Andersen, Marc Guehi, Tyrone Mings

Venstre back: Lucas Digne, 28 år, Everton

Selvom Lucas Digne ikke har ramt sit topniveau i indeværende sæson, er der ingen tvivl om, at franskmanden er den bedste venstre back uden for Big Six-klubberne. Folk som Aaron Cresswell, Marc Cucurella og Rico Henry har trods alt stadig et stykke vej op til ham. Digne er altid garant for masser af assists, og det er ikke hvem som helst, der får 43 landskampe for Frankrig. Det er en rigtig dygtig spiller.

Boblere: Aaron Cresswell, Marc Cucurella, Rico Henry

Central midtbane: Declan Rice, 22 år, West Ham

Den måske bedste spiller på holdet er West Ham-anfører Declan Rice. Den 22-årige englænder har taget nogle enorme skridt de seneste år, hvor han både har etableret sig på det engelske landshold og som en kæmpe profil i Premier League. Alle de store engelske klubber er blevet kædet sammen Rice, og West Ham vil ikke sælge ham for mindre end 875 millioner kroner, har David Moyes fortalt. Det bliver spændende at se, hvor længe West Ham kan holde på deres juvel.

Central midtbane: Youri Tielemans, 24 år, Leicester

I et meget stærkt felt af centrale midtbanespillere får Youri Tielemans den anden plads på den centrale midtbane. Kalvin Phillips, Yves Bissouma, holdkammeraten Wilfred Ndidi eller sågar danske Christian Nørgaard er også gode bud, men 24-årige Tielemans er en anelse bedre. Det er en fremragende playmaker, der også er garant for 8-10 mål per sæson, og så spiller han regelmæssigt for et meget stærkt belgisk landshold. Det er svært at konkurrere med.

Boblere: Wilfred Ndidi, Christian Nørgaard, John McGinn, Tomas Soucek, Abdoulaye Doucouré, Kalvin Phillips, Yves Bissouma

Højre kant: Raphinha, 24 år, Leeds

Der kan ikke gå længe, før Leeds er nødt til at give slip på Raphinha. Han præsterer på et utroligt højt niveau i Premier League og har nu også fået sit gennembrud på det brasilianske landshold. Liverpool sættes i forbindelse med den 24-årige profil, men spørgsmålet er, om han kan indfinde sig med at stå i skyggen af Mohamed Salah. Det er langt fra givet, så alle muligheder er åbne, når sæsonen slutter om et halvt års tid.

Boblere: Ismaila Sarr, Jarrod Bowen, Adama Traoré

Offensiv midtbane: James Maddison, 25 år, Leicester

25-årige Maddison har i en længere periode været et stykke fra det niveau, der sikrede ham en kamp for det engelske landshold i november 2019, men nu ligner det, at Maddison er ved at genfinde topniveauet. I weekenden bidrog han med et mål og to assists i 4-2-sejren over Watford, og onsdag nettede han mod Southampton. Der er ikke andre offensive midtbanespillere, der kan være med på Maddisons niveau, når han er bedst.

Boblere: Leandro Trossard, Said Benrahma, Manuel Lanzini

Venstre kant: Wilfred Zaha, 29 år, Crystal Palace

Det er i virkeligheden mærkeligt, at Wilfried Zaha med al sandsynlighed ikke kommer til at få succes i en større klub end Crystal Palace, når man kigger på, hvor godt han har præsteret de seneste mange år. Zaha er blevet 29 år, og nu tøver de allerstørste nok med at smide mange millioner efter ham. Det lever man formentlig rigtig godt med i Crystal Palace, for ivorianeren er fremragende for The Eagles og klart den største profil i klubben.

Boblere: Allan Saint-Maximin, Richarlison, Pablo Fornals

Angriber: Jamie Vardy, 34 år, Leicester 

Der er rigtig mange dygtige angribere i Premier League, så det gør det ikke mindre imponerende, at Jamie Vardy overhovedet er i spil til dette hold, selvom han er fyldt 34 år og bliver 35 om en måneds tid. Med sin 9 scoringer i 14 Premier League-kampe er Vardy på vej mod endnu en rigtig flot sæson, og han bliver rigtig svær for Leicester erstatte, når alderen på et tidspunkt bliver for fremskreden, og han er nødt til at lægge støvlerne på hylden.

Boblere: Dominic Calvert-Lewin, Raul Jiménez, Michail Antonio