• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Her er Liverpool et større købehold end Man City

Foto: Getty Images

PL-SPILLERBUDGETTER: Liverpool brugen kassen på transfers og spillere.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Liverpool på spillerkøb og lønninger?

Som noget nyt sætter vi fokus på økonomien i de 20 klubber i verdens største og rigeste fodboldliga, hvor selv de mindste klubber har kassen til spillerkøb og profiler.

Her ser vi nærmere på Liverpool, der bestemt ikke er noget ydmygt, småt foretagne med pauvre lønninger og små transfers.

Liverpool FC
Anslået spillerbudget i 2023/24: 3.800
Personaleudgifter i 2021/22: 3.120
Afskrivninger transfers i 2021/22: 875
Dyreste spillere
Virgil van Dijk 630
Darwin Núñez 600
Dominik Szoboszlai 520

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Sådan ser fremtiden ud
Se det er jo mægtig interessant.

I ly af al balladen om Manchester Uniteds ejerforhold glemmer vi helt, at John Henry og Fenway Sports Group også testede vandet for et salg præcis samtidig med Glazers, der satte deres båd i søen i forbindelse med VM 2022 i Qatar.

Salgsopstillingen blev hurtigt trukket igen, men vi er nogen, der husker, og selvfølgelig betyder det, at vi skal holde godt øje med Liverpool og et muligt salg, der så givetvis vil være til nogen med endnu flere milliarder end Boston Red Sox-bagmændene.

Analyse
Der ligger en ulmende konflikt i disse år mellem Liverpools og Manchester Citys fans.

Og selvom City-fans bestemt ikke skal lade nogen høre for noget som helst, når det kommer til at bruge penge, er Liverpool også godt med.

Liverpools ejere har faktisk vist sig at være villige til at købe ind, selvom de måske burde have fundet penge til en ekstra klassespiller per sommer de seneste fem år.
Liverpool er helt enormt godt med, når det kommer til at betale lønninger, ja havde det ikke været for Saudi-Arabiens raid i sommer, havde man kun været et mulehår efter Manchester-klubberne og Chelsea.

Den skarpe observatør bemærker, at Liverpool har færre udgifter til transfers end de andre. Det har rykket sig lidt siden 30. juni 2022, uden at The Reds er i nærheden af de andre tophold.

Liverpool har råd til nogle af de absolut største stjerner i verden, og man skal gerne ramme et par stykker til af dem i de kommende år.

Hvad er et spillerbudget?

Et spillerbudget er de penge, en klub bruger på spillerlønninger, afskrivninger på transfers og andre udgifter til at have og handle med spillere.

I Superligaen er det højeste spillerbudget FC Københavns, der i Tipsbladets seneste vurdering lå omkring 220 millioner kroner.

Hvis en spiller koster 500 millioner kroner i transfer og får en femårig kontrakt, skal den transfer afskrives over kontraktens længde, det vil sige fem år.

Spilleren koster så 100 millioner kroner plus sin løn på den sæsons spillerbudget.