Video : Tipsbladet
Premier League

Her er Rasmus Højlunds trøjenummer i United

Den danske angriber har nu fået tildelt et nummer, skriver Fabrizio Romano.

Trøjenumre i fodbold kan for de uindviede virke som en ubetydelig detalje. 

Det har dog en vis betydning i fodboldverdenen, hvad for et nummer, der pryder trøjen. Nogle trøjenumre er simpelthen mere prestigefyldte end andre. 

Her kan nævnes nummer 7, 8, 9 og 10, der igennem tiden har siddet på ryggen af nogle af de største fodboldspillere i historien.

Danske Rasmus Højlund får ingen af de førnævnte, men han bliver alligevel del af fornem klub med det rygnummer, han nu angiveligt har fået tildelt i Manchester United.

Ifølge den normalt velinformerede journalist Fabrizio Romano får danskeren nummer 17. 

Dermed overtager han nummeret for den brasilianske midtbanespiller Fred, der med al sandsynlighed er fortid i United. Selvsamme Fabrizio Romano melder nemlig, at han skifter til tyrkiske Fenerbache. 

Danskeren har tidligere haft nummeret i både Atalanta og FC Københavns ungdomsakademi.

Selvom 17 ikke er blandt de mest ikonikse trøjenumre, er det ikke hvem som helst, der har haft trøjen førhen i Manchester Untied.

Mange vil nok tænke på Luis Nani, der bar trøjen i otte år Manchester Uniteds velmagtsdage under Sir Alex Ferguson. 

Desuden har angrebslegenderne Andy Cole og Henrik Larsson haft nummeret, begge i en enkelt sæson. 

Andy Cole, der har lavet 121 mål for Manchester-klubben, fik tildelt nummer 17, da han kom til klubben i 1995. Efter en brandsæson blev han dog forfremmet til det ikoniske nummer 9, og man kan kun håbe det går i samme retning for Rasmus Højlund.