• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Sloth

Højbjerg om anførerhverv: Jeg er meget stolt

Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Pierre-Emile Højbjerg er blevet anfører i sin engelske klub Southampton, og det er noget der fylder den danske midtbanespiller med stolthed

Af Mikkel Sloth

2018 er gået hen og er blevet et godt år for den danske fodboldspiller Pierre-Emile Højbjerg. Efter et par middelmådige sæsoner, der blandt andet kostede ham pladsen på det danske landshold, er karrieren nemlig ved at komme på rette spor igen.

Han er begyndt at få langt mere spilletid i sin klub Southampton, og en lang række gode præstationer her har gjort, at Højbjerg er kommet tilbage i landsholdsvarmen. Men det har også fået betydning for han status i selve klubben.

Pierre-Emile Højbjerg er nemlig blevet anfører i Southampton. Og i et interview med The Times sætter den danske midtbanespiller ifølge Ekstra Bladet ord på sine følelser omkring det ærefulde hverv. Han føler faktisk, at rollen som anfører passer ham godt.

- Jeg er meget stolt over det. Jeg elsker at tage ansvar. Jeg er realistisk og kender mine gode og mindre gode sider. Men jeg elsker at være en leder. Ordet ’leder’ er fantastisk. Du kan bruge det til at hente energi og kraft til at lede folk i den rigtige retning. Jeg kan lide at sætte tonen.

Pierre-Emile Højbjerg var ikke med i Southamptons seneste kamp mod West Ham, hvor den sydengelske klub tabte 2-1. Men han bar anførerbindet i de to foregående kampe, der endte med sejre over henholdsvis Arsenal og Huddersfield. 

På trods af Pierre-Emiles Højbjergs personlige succes, kører det ikke lige så meget på skinner for Southampton set over hele sæsonen. De er nemlig stadig at finde i den tætte bundstrid, hvor de er placeret kun et enkelt point over nedrykningsstregen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020