• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Højbjerg om Conte-raseri: Det må han uddybe

Foto: Getty Images

Pierre-Emile Højbjerg føler, at Tottenham-cheftræner Antonio Conte bliver nødt til at uddybe de meget kritiske udtalelser, som italieneren kom med efter lørdagens 3-3-kamp mod Southampton.

Af Lars Gram-Hanssen

Tipsbladet i Helsingør.

Efter en hektisk 3-3-kamp mod Southampton lørdag er Pierre-Emile Højbjerg mandag eftermiddag i Helsingør, i landsholdslejren, og her kan midtbanespilleren ikke undgå at trække på smilebåndet, da han bliver spurgt, hvordan han oplevede Antonio Contes eksplosive pressemøde efter lørdagens drama.

- Haha, ja, hvordan oplevede jeg det? Jeg tror, at vi alle sammen har set det. Meget ærligt og meget åbent pressemøde, han gav. Det kommer jo af, at han ikke er tilfreds. Man gør det jo ikke, hvis man er kommet i kvartfinalen i Champions League, og hvis man er i semifinalen i FA Cup'en, siger Pierre-Emile Højbjerg til den skrevne presse på Marienlyst Hotel.

- Det kommer af, at man desværre ikke har fået de resultater, man som hold og klub havde ønsket. Vi ligger stadig til der i Premier League, hvor vi gerne vil og skal være. Men ja, det er jo lige på hårdt, skulle jeg til at sige.

Er det den rigtige måde, han siger det på?

- Det er heldigvis ikke mig, der skal bedømme det.

Pierre-Emile Højbjerg kan til dels godt forstå, at Antonio Conte er vred, men Tottenham-danskeren føler også, at italieneren bliver nødt til at uddybe sine kontroversielle udtalelser.

- Jeg kan jo godt forstå, at hvis du gerne vil have succes som hold, så har du jo brug for 11 mand, der ligesom er committed til et projekt og en kultur. Men jeg tror, at han må uddybe, hvad han føler, før man som spiller kan begynde at måle og veje, siger Højbjerg.

- Træneren har ikke været tilfreds, og det er det, jeg tager med mig. Man gør, hvad man kan, for at gøre ham tilfreds. Det, jeg ved med mig selv, er at jeg er en ærlig spiller. Jeg er en spiller, der altid giver mig selv 100 procent for holdet.

Conte må være mere præcis
Højbjerg vil ikke sige, at han ikke føler sig truffet over Contes kritik af Tottenham-spillerne.

- Det er ikke det, jeg siger. Jeg siger, at hvis det er sådan, han ser det, så må man være lidt mere præcis, for at du som spiller kan tage det til dig.

Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham-holdkammeraterne fik ikke nogen advarsel fra Antonio Conte om, at han ville gå hårdt til dem på pressemødet efter Southamptons sene udligning i tillægstiden. 

- Nej, lad mig sige det sådan her: Han fortalte os ikke, hvad han ville sige på pressemødet. Men det er klart, at man arbejder med hinanden hver dag, man vil hinanden det bedste og man vil gerne have succes sammen. Og nogle gange går bølgerne højt i fodbold, siger Højbjerg.

- Det gør det for mig, det gør det for andre, og det gør det også for trænere. På den måde kan man jo godt se, hvad intentionen bag er ved at sende en klar besked. Men det er heldigvis ikke mig, der skal konkludere op og ned på det.

Pierre-Emile Højbjerg ønsker ikke at svare på, om han er overrasket over Antonio Contes kritiske udtalelser om Tottenham som klub, men den danske landsholdsstjerne bekræfter, at han har talt med holdkammeraterne om situationen, der har fyldt meget i de seneste dage.