Højlund ikke den første: Køb for 5,5 mia på 10 år
Foto: Getty Images
Premier League

Højlund ikke den første: Køb for 5,5 mia på 10 år

Det har været en dyr fornøjelse for Manchester United at hente offensive spillere, siden man senest blev mester i 2013.

Manchester United betaler kassen for Rasmus Højlund, der nu skal jagte succes og scoringer på Erik ten Hags mandskab.

Forventningerne er tårnhøje, og det er ikke så mærkværdigt med tanke på, at United klarede seneste sæson uden andre centrale angribere end Anthony Martial og lejede Wout Weghorst.

Med Højlund i stalden kan United også i teorien spille på det, der ligner Marcus Rashfords bedste position, som er ude til venstre i en blanding af en wing- og forward-rolle.

Så optimismen er stor i Manchester United efter lørdagens præsentation af den danske angriber.

Men det har den også været før i Manchester United, uden virkeligheden sidenhen levede op til forhåbningerne.

Tipsbladet har gennemgået Manchester Uniteds handler af markante offensive spillere de seneste ti år, og her rammer udgifterne alene til transfers op på 5,5 milliarder kroner.

Det er vel at mærke uden en række centrale midtbanespillere med offensive kvaliteter, der undervejs er blevet benyttet på offensive positioner.

Derfor er eksempelvis Paul Pogba (slog dengang verdensrekord for dyreste spillerkøb) og den nuværende playmaker med det fremragende skud Bruno Fernandes ikke talt med.

United har i perioden solgt en række af de indkøbte spillere igen, men næsten alle er røget ud af Manchester United for lavere beløb, end de blev købt for.

Romelu Lukaku, Alexis Sanchez og Cristiano Ronaldo er tre af de angribere, der har været hentet ind undervejs og siden sendt videre med et tab i transferværdi, hvilket også gør sig gældende for en række kantspillere og folk på den offensive midtbane.

Rasmus Højlund skal gerne opleve den modsatte effekt, selvom han altså er blevet den dyreste danske spiller nogensinde med en handel på 560 millioner kroner. Den værdi skal gerne stige yderligere i de kommende sæsoner.