• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Fuhr Nielsen

Højlund reagerer på vild episode med Casemiro

Foto: Getty Images

En toptændt Casemiro er nærmest blevet billedet på Rasmus Højlunds debut i Manchester United.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Helsingør.

- Fyr løs.

Ja, Rasmus Højlund spildte ikke tiden tirsdag morgen, hvor han var forberedt på, at spørgsmålene ville blive mange efter sit skifte til Manchester United. Så hvorfor ikke starte med det mest aktuelle?

Søndagens debut mod Arsenal, hvor angriberen fik de sidste 25 minutter på banen i nederlaget på 1-3.

- Det var dejligt at trække trøjen over hovedet og få mine første minutter som Manchester United-spiller. Det var et topogør, og det var også lige før, at vi løb med det hele, selvom det ikke skulle være sådan. Men jeg er selvfølgelig glad og stolt over at få min debut, siger Rasmus Højlund til Tipsbladet og den øvrige skrevne presse ved landsholdssamlingen i Helsingør.

Rasmus Højlund kom på banen i stedet for Anthony Martial, og danskeren viste meget hurtigt, at han besidder højintense løb og en stor fysik, hvilket blev værdsat af Casemiro.

Et slag i brystet og nogle portugisiske gloser har siden søndag været en stor del af billedet på Rasmus Højlunds debut.

- Han siger bare et eller andet på spansk: "vamos" eller noget i den dur.

- Han var glad for, at jeg gav holdet måske en lidt anden dynamik, end hvad man får fra Martial. Han er måske lidt mere teknisk stærk og søger ned i mellemrummene, hvor jeg godt kan lide at tage slåskampene. Han har jo ikke set mig spille før, så han fortalte mig, at han var positivt overrasket over at se mig spille.

Rasmus Højlund kunne med lidt held være blevet tildelt et straffespark, mens han også fik frataget sin assist til Alejandro Garnacho på grund af offside. Kort efter måtte Andre Onana pille bolden ud af nettet af to omgange.

Mange bejlere
FC København, Sturm Graz, Atalanta og nu Manchester United. Det er Rasmus Højlunds klubber det seneste halvandet år.

Rasmus Højlunds rejse til stjernehimlen er med andre ord gået stærkt. Og det tog for alvor fart i foråret, hvor han åbnede målkontoen for Atalanta.

I samme periode scorede han også hattrick mod Finland og fulgte op med to scoringer mod Kazakhstan for det danske landshold. Rasmus Højlund var på rekordtid på alles læber.

- Der var en del interesse, men for mig har Manchester United altid været førsteprioriteten, siger angriberen og tilføjer.

- Interessen og mange af de her rygter sker tidligt i perioden, hvor jeg får mit gennembrud på landsholdet. Siden da har der været en fin dialog, og så sker der noget, når vinduet åbner, hvor det for alvor går i gang.

Hvar der konkret skete, da transfervinduet slog sine døre op, vil Rasmus Højlund gerne holde for sig selv, men alt forløb tilsyneladende planmæssigt med Manchester United.

- Jeg vil helst gerne holde det for mig selv. Men der opstår en interesse, og så begynder klubberne at forhandle, og jeg begynder selv at snakke med klubben om, hvordan kontrakten skulle se ud.

Rasmus Højlund fortæller også, at han er faldet godt til i Manchester, hvor han lejer en lejlighed til at starte med. Samtidig har landsmanden Christian Eriksen været en stor hjælp i starten.