Video : Tipsbladet
Premier League

Ikke Alonso: To trænere bejler til Liverpool-job

Ifølge The Telegraph forventer Liverpool ikke, at det bliver muligt at ansætte Xabi Alonso som afløser for Jürgen Klopp til sommer.

Xabi Alonso har været anset som den måske mest oplagte afløser for Jürgen Klopp, siden den tyske stjernetræner i slutningen af januar meddelte, at han stopper i Liverpool til sommer. 

Nu forlyder det dog, at Liverpool-fansene alligevel ikke skal sætte næsen op efter Xabi Alonso, der i skrivende stund har kurs mod et tysk mesterskab med Bayer Leverkusen. 

Ifølge The Telegraph forventes Xabi Alonso nemlig ikke at komme til at optræde på Liverpools liste over mulige afløsere for Jürgen Klopp. Årsagen er den simple, at Premier League-klubben ikke forventer, at Xabi Alonso vil være til rådighed til sommer. 

Liverpool har derfor intensiveret jagten på andre lovende trænernavne, og i skrivende stund er der særligt to trænere, der står foran de øvrige kandidater til at blive Liverpools næste cheftræner. 

Den ene er den 39-årige portugiser Ruben Amorim, der er chef for Morten Hjulmand i Sporting CP, der i øjeblikket ligger på førstepladsen i den portugisiske liga. 

Den anden er den 44-årige italiener Roberto De Zerbi, der har fået stor ros for sit arbejde i Premier League-klubben Brighton, som han kom til fra Shakhtar Donetsk i 2021. 

Jürgen Klopp har selv talt varmt om Xabi Alonso som en mulig ny Liverpool-boss, og ifølge The Telegraph havde spanieren også været en stor favorit til at afløse Klopp, hvis han havde været ledig på markedet til sommer. Pilen peger dog angiveligt i retning af, at Xabi Alonso har tænkt sig at blive i Bayer Leverkusen. 

Xabi Alonso har også været nævnt som en mulig afløser for Thomas Tuchel i Bayern München, men tidligere på ugen udtalte den sydtyske storklubs ærespræsident Uli Hoeness, at det bliver svært at få fingrene i Alonso, da han lige nu foretrækker at fortsætte i Bayer Leverkusen. 

Ifølge The Telegraph kan pilen på længere sigt pege i retning af Real Madrid for Xabi Alonso, idet den spanske storklub angiveligt ser den tidligere midtbanespiller som en oplagt afløser for Carlo Ancelotti, når italieneren på et tidspunkt er færdig hos madrilenerne.