Video : Tipsbladet
Premier League

Jack Wilshere: Jeg er inspireret af disse trænere

Jack Wilshere sætter ord på sin filosofi.

Færdig i AGF, men nu ungdomstræner i Arsenal.

Jack Wilshere lagde forleden støvlerne på hylden efter et halvt år i Århus, da han skal være U18-træner i Arsenal. Det er en opgave, den 30-årige englænder glæder sig meget til, selvom han tager jobbet uden nogen særlig trænererfaring.

- Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg nok ikke har samme erfaring som mange andre trænere derude, men jeg har erfaring med at gå i en fodboldspillers fodspor, rykke op gennem akademiet og komme på førsteholdet. 

- Jeg tror først og fremmest, at jeg er nødt til at fokusere på mig selv og at lære, hvordan man er træner, men jeg tror, at når man har de ambitioner og den sult, hjælper det dig til at lære hurtigere, og i sidste ende hjælper du børnene, siger han til Arsenals hjemmeside.

Men hvordan kommer Wilshere så til at være som træner? En god blanding af Arsene Wenger og Mikel Arteta, hvis man spørger ham selv.

- Jeg vil have et hold, som dominerer med bolden og vinder den tilbage højt oppe på modstanderens banehalvdel så hurtigt som muligt. Når man har arbejdet under Arsene (Wenger) og folk som ham, får du det indpodet fra en tidlig alder. Hvis jeg kan bringe det, sammen med Mikels (Arteta) idéer og tanker, tror jeg, det er opskriften på succes.

- Jeg tænkte på alle de trænere, jeg har arbejdet sammen med, herunder Mikel, og jeg har ladet mig inspirere af dem allesammen. Jeg synes, det er så vigtigt, at akademiet og førsteholdet er på linje med hinanden. Hvis der er en spiller, som har brug for at træne med førsteholdet, har han de fundamentale egenskaber, som en førsteholdsspiller har, og det samme sprog bliver brugt mellem dem. Jeg tror på, det giver dem den bedste chance.

Jack Wilshere har selv spillet næsten 200 kampe for Arsenal.