• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Claes

- Eriksen skal nok blive en superstjerne i United

Foto: Emilio Andreoli

Peter Schmeichel er glad for, at Christian Eriksen fortsætter sin karriere i Manchester United.

Af Lasse Claes

Sidste fredag blev det officielt, at Christian Eriksen er ny mand i Manchester Uniteds førsteholdstrup. Og hvad det er for en klub, han skifter til, er der næppe nogen mere i stand til at vurdere end den dansker, der blev en legende i klubben.

Midtbanespilleren bliver den sjette dansker på herresiden, som repræsenterer den enorme fodboldklub. 

Inden Christian Eriksen har Jesper Olsen, John Sivebæk, Peter Schmeichel, Mads Timm og Anders Lindegaard trukket United-trøjen over hovedet, og Peter Schmeichel glæder sig enormt meget til, at den tidligere Brentford- og Tottenham-spiller skal have Old Trafford som hjemmebane. 

Det fortæller den tidligere Manchester United-stjerne i et interview med Tipsbladet. 

- Christian Eriksen er en klassespiller, og dem har vi brug for i United. Det er dejligt at få en dansker til klubben. Det gør det mere interessant for mig, siger Peter Schmeichel og fortsætter: 

- Han må se det som en stor mulighed for at sætte et aftryk på fodbolden. Det er en stor maskine, som skal vendes, og hvis Christian Eriksen kan være med til det, vil det være en enorm ting. 

EM-vinderen fra 1992 tilføjer, at han ikke faldt ned af stolen, da det stod klart, at den 30-årige dansker valgte Manchester United som sin nye klub. 

- Alt respekt for Thomas Frank og Brentford, men Christian Eriksen er ambitiøs, og han er blevet endnu mere ambitiøs efter sin ulykke. Jeg kunne ikke se ham tage chancen med Antonio Conte igen, og jeg kunne heller ikke se ham blive. Og da United har været på banen før, så overraskede skiftet mig ikke. 

58-årige Peter Schmeichel siger videre, at der venter landsholdsstjernen et stort pres på Old Trafford. Det er en ting, som han skal kunne håndtere. 

Men det er den tidligere Manchester United-målmand heller ikke i tvivl om, at Christian Eriksen kan. 

- Der venter ikke Christian Eriksen et større pres, end der venter andre nye spillere. Men du ved ikke, hvad presset er i Manchester United, før du har prøvet det. Forventningen er, at du vinder hver gang. Du skal gøre dit bedste i hver eneste kamp. Fansene er tålmodige, men har en grænse, og når den nås, skaber det et pres. 

- Trykket er højere, når du ikke vinder i Manchester United, end det er andre steder. Du skal lære at leve med det kæmpestore pres, der er på dine præstationer. Jeg har set flere dygtige fodboldspillere komme til United uden at kunne klare presset. 

- Men Christian Eriksen skal ikke bekymre sig. Han har den psykiske balast, han skal bruge. Han har allerede vundet den sværeste kamp i livet. Jeg er ikke i tvivl om, at han bliver en succes. Fansene elsker ham allerede. 

Den tidligere stjernemålmand understreger dog, at landsholdsspilleren skal forberede sig på at blive analyseret ned til den mindste detalje konstant. 

Ifølge Peter Schmeichel er det ikke noget, han har prøvet i sin tid i Brentford. Helt kort og godt vil alle nu have et stykke med Christian Eriksen, uanset hvor han er. 

Og hvis det på et tidspunkt begynder at genere midtbanestjernen, er det noget, han skal lære at håndtere.  

Hvad er det, som Christian Eriksen skal bidrage med på Manchester Uniteds hold? 

- Han skal skabe mål. Det er det, han kan. Christian Eriksen har en unik måde at se fodboldspillet på. Han kan levere afleveringer, som forsvaret ikke kan håndtere. Derudover skal han kunne holde på bolden på den sidste tredjedel, for det var et stort problem for United i sidste sæson. 

- Hans kvaliteter kommer til alvor til udtryk, når han har gode spillere omkring sig. Derfor synes jeg, det ville være sjovt at se ham spille med Cristiano Ronaldo. Der kan du tale om to veludviklede fodboldhjerner. 

Tror du, at Christian Eriksen kan ende med at sidde på bænken? 

- Det er svært at sige. Der er mange spørgsmål, som vi mangler svar på. Spiller Ronaldo? Kommer Frenkie de Jong? Jeg synes, det er svært at spå om holdet lige nu, men uanset hvad får Christian Eriksen chancen fra start i mange kampe. Der skal han bevise sig selv ligesom alle andre. 

Afsluttende siger Peter Schmeichel, at han håber, at sin landsmand vil nyde eventyret i den gigantiske Premier League-klub. 

- Det er en fantastisk følelse at trække en United-trøje over hovedet. Han er valgt til at repræsentere mange menneskers drømme. Jeg håber, han vil nyde det. Han er god nok, og han kan håndtere det. Christian Eriksen skal nok blive en superstjerne i United, hvis han leverer det, han kan. 

Christian Eriksen kan få debut i Premier League for Manchester United den 7. august, når de møder Brighton på Old Trafford.