• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Klar udmelding: Han vil købe Manchester United

Foto: Getty Images

Forretningsmanden Michael Knighton arbejder på at købe Manchester United, så klubben kan komme af med dens nuværende amerikanske ejere.

Af Lars Gram-Hanssen

Den britiske forretningsmand Michael Knighton har nu meldt ud, at han vil forsøge at købe Manchester United. 

Den 70-årige Knighton, der også forsøgte at købe Manchester United for over 30 år siden, har således allieret sig med et konsortium i forsøget på at overtale den engelske storklub, der sportsligt har haft det svært i de seneste år. 

Manchester Uniteds nuværende ejere, den amerikanske Glazer-familie, er kommet under tiltagende pres for at sælge klubben efter flere skuffende sæsoner og et sommertransfervindue, der har skuffet mange fans. Inden søndagens sæsonpremiere mod Brighton demonstrerede hundredevis af Manchester United-fans således mod Glazer-familien. 

- Vi er en klub i krise, og vi ved alle sammen hvorfor. Vi har nogle inkompetente og rent ud sagt uduelige ejere, som ikke ved særligt meget om fodbold. Alle ved, at vi har brug for nye ejere til den her fodboldklub, og det er mit mål. Tingene skrider fint fremad, jeg taler fortsat med folk, jeg har fået nogle gode tilbagemeldinger og økonomisk opbakning, lyder det således, ifølge Manchester Evening News, fra Michael Knighton.

- Vi arbejder nu på dokumentet med vores bud. Husk på, at det er et fjendtligt bud, hvilket helt simpelt betyder, at klubben officielt ikke er til salg. Men min intention er at præsentere de nuværende ejere for et legitimt, velfunderet og kommercielt bud og sige: 'I har kørt klubben af sporet, tiden er kommet til at sige farvel'. For at være ærlig, så har fans i hele verden fået nok af de her ejere. Den her spænding inden en ny sæson, som vi alle har, og den glæde, der er, forduftede hurtigt, da vi så præstationen mod Brighton. Klubben er i krise, og den vil fortsætte med at være i krise under de nuværende ejere.

Glazer-familien overtog Manchester United i 2005, og de amerikanske ejere er ofte blevet kritiseret for at hive for mange penge ud af klubben, i stedet for at investere i spillertruppen. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.