• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Kontroversielt bud på årets hold i Premier League

Foto: Getty Images

Talknuserne hos det internationale center for sportsstudier, CIES Football Observatory, har forsøgt at sætte årets hold i Premier League ud fra deres statistikker.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Ligaerne i de fem største lande er gået på hæld, og som det sig hør og bør, så skal der uddeles priser, og årets hold skal sættes.

Hos det internationale center for sportsstudier, CIES Football Observatory, har man kigget ned i sine egne statistikker og udvalgt 11 spillere ud fra, hvordan de præsterer på banen og deres effektivitet på individuelt og kollektivt niveau.

Det har ført til et kontroversielt hold, hvor der blandt andet er blevet plads til Arsenals midtbanespiller Granit Xhaka og Manchester Uniteds svensker Victor Lindelöf, og det er ikke gået ubemærket hen på twitter, som du kan se i tråden.

Opstillingen er en 4-2-1-3:

Ederson - Cancelo, Lindelöf, Dias, Robertson - Xhaka, Rodri - Mount, Sterling - Kane

CIES har ikke oplyst præcis hvilke data, der ligger til grund for udtagelsen til årets hold, men for at komme i betragtning skal man have spillet minimum to-tredjedele af kampene i Premier League i løbet af sæsonen - altså skal man have været i aktion i mere end 25,3 kampe.

Og her ligger for eksempel forklaring i, hvor Kevin de Bruyne ikke er at finde på holdet. Han falder nemlig lige nøjagtig uden for kravet med sine 25 kampe for Manchester City denne sæson. Derimod har hverken Marcus Rashford eller Mohamed Salah trods 37 kampe fundet vej til årets hold, ligesom en af ligaens helt store åbenbaringer Yves Bissouma også er ude.

Fra et dansk synspunkt kunne det argumenteres for, at Pierre-Emile Højbjerg havde fortjent en plads på "statistik-holdet". Den danske midtbanespiller ligger på en flot andenplads over antallet af afleveringer gennem sæsonen, hvor han med 2.765 styks kun er 20 afleveringer efter Manchester Citys Rodri. Spanieren har til gengæld spillet fire kampe færre.

Joachim Andersen kommer også flot ind på en andenplads over flest afleveringer gennem sæsonen, men han ryger formentlig på baggrund af Fulhams nedrykning.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020