Kyniske City kørte Burnley over

Manchester City var effektive foran mål, og det resulterede i en overbevisende 5-0-sejr over Burnley mandag aften.

Manchester City har fortsat et spinkelt håb om at indhente Liverpool i Premier Leagues top, men for de forsvarende mestre må det først og fremmest handle om at sikre andenpladsen.

Denne kunne man komme nærmere mandag aften, hvor Burnley gæstede Etihad Stadium, og hjemmeholdet spillede sig også frem til kampens første store chance. Bernardo Silva fik dog overplaceret sin afslutning foran mål efter 18 minutter.

Første scoring faldt i stedet i det 22. minut.

Manchester City tog et kort hjørnespark og fandt Phil Foden på kanten af feltet. Unge Foden tog en enkelt berøring, og med en flad afslutning hamrede han kuglen ind tæt ved den ene oppasser. 1-0 til hjemmeholdet.

Generelt væltede City sig ikke i chancer, men det blev også både 2-0 og 3-0 inden pausen.

Først modtog Riyad Mahrez på højrekanten en lang aflevering fra Fernandinho, og herfra lykkedes det ham at snyde Charlie Taylor, inden han kunne sparke kuglen i mål med sin højre fod.

3-0 blev det i tillægstiden, da Ben Mee nedlagde Sergio Agüero i Burnley-feltet. Pep Guardiolas mandskab blev efter VAR-gennemsyn tildelt et straffespark, som Mahrez tog sig sikkert af, og så blev han dobbelt målscorer.

Kort efter pausen blev det også 4-0, da David Silva kunne sætte sidste fod på endnu et kort hjørnesparkskombination.

Efter 63 minutter blev føringen udbygget til 5-0, da en kikset afslutning fra Gabriel Jesus gav Phil Foden mulighed for at blive dobbelt målscorer. Burnley-keeper Nick Pope kunne heller ikke i denne situation stille noget op.

Herefter var der til gengæld ikke meget at skrive hjem om, bortsat fra at Leroy Sané blev indskiftet til sæsonens første Premier League-optræden. City ville blot cruise sejren hjem, og Burnley ønskede ikke at lukke flere mål ind.

Derfor sluttede det med en 5-0-sejr til Manchester City, som nu har 63 point for 30 kampe på andenpladsen i Premier League. Burnley ligger nummer 11 med 39 point.