• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Laudrup overrasker: Det var min største triumf

Foto: Getty Images

Michael Laudrup har udpeget karrierens største triumf, som fandt sted for 10 år siden, da den danske legende var cheftræner for Swansea.

Af Lars Gram-Hanssen

Han vandt Europa Cup'en på Wembley i 1992, og han er blevet spansk mester med både Barcelona og Real Madrid, men Michael Laudrups største triumf fandt sted mange år senere. 

I et interview med Daily Mail har Michael Laudrup nemlig valgt at pege på League Cup-trofæet med Swansea i 2013 som karrierens største triumf. 

- Det er den vigtigste triumf, jeg nogensinde har haft. En lille klub, et lille hold. Én ting er at vinde med Barcelona, Real Madrid, Juventus, Ajax og selv Brøndby. Men det her? Det var virkelig, virkelig specielt, siger Michael Laudrup. 

- Jeg kan huske, at jeg sagde til spillerne: 'Måske får nogle af jer chancen for at spille en finale igen i næste sæson. Måske får nogle af jer aldrig chancen igen. Man ved det bare aldrig - så husk at nyde det'. Folk spørger mig, om jeg nød kampene, da jeg var træner. Hvordan kan man nyde en kamp? Man nyder aldrig kampe. 

- Men i den kamp var det slut efter 50 minutter, hvor vi var foran med 3-0. Det var også specielt for Bradford-fansene. Ingen kunne tage det øjeblik fra dem. Et League Two-hold, der når hele vejen til Wembley. Stemningen var fantastisk selv ved 3-0 og 4-0. Det er ikke blot sjældent, at det sker. Det er umuligt. 

Swanseas League Cup-triumf fandt sted i 2013, hvor Michael Laudrups mandskab bankede Bradford med 5-0 i finalen.

Triumfen på Wembley fandt sted 21 år efter Barcelonas Europa Cup-triumf på samme stadion, hvor Michael Laudrup var med i 1-0-sejren over Sampdoria.