• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Legendens råd: Sådan håndterer man Haaland

Foto: Getty Images

Forud for dagens Manchester-derby har Jamie Carragher opfordret Lisandro Martinez og Raphaël Varane til at droppe de fysiske dueller med Erling Haaland.

Af Lars Gram-Hanssen

Der venter i eftermiddag Christian Eriksen og Manchester United en vanskelig opgave i udekampen mod Manchester City. 

Pep Guardiolas i forvejen skræmmende hold er således blevet forstærket med Erling Haaland, der i denne sæson har scoret 11 mål i syv Premier League-kampe, mens nordmanden også har scoret tre mål i to Champions League-kampe. 

Så hvordan stopper man egentlig den norske målmaskine, der indtil videre har terroriseret forsvarsspillerne i Premier League? Forud for eftermiddagens Manchester City har den tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher skrevet en klumme i The Telegraph, hvor han kommer med sit bud. 

- Det bedste råd, som Manchester United-træner Erik ten Hag kan give Lisandro Martinez i forhold til Erling Haaland, er at holde sig fra ham. Visse dueller kan man vinde ved at dominere en modspiller fysisk. Med andre modstandere kræver det, at man er klogere end dem. Martinez er nødt til at finde sit klogeste spil frem, hvis han skal få sat en stopper for Manchester City-angriberen i dette opgør, skriver Jamie Carragher således. 

Ifølge Jamie Carragher giver det ikke mening at kaste sig ud i en fysisk duel med en så fysisk stærk modstander som Haaland. Den tidligere Liverpool-forsvarer sammenligner således Haaland med den tidligere Chelsea-målræv Didier Drogba, der elskede at modtage bolden med en modstander i ryggen, så han kunne skubbe ham væk og sætte kursen mod mål. 

I sin klumme understreger Carragher således, at Lisandro Martinez og Raphäel Varane skal holde lidt afstand til Erling Haaland, således at de ikke bliver væltet omkuld i duellerne med nordmanden, men i stedet kan stå retvendt og stoppe ham, når han kommer løbende med bolden.