Premier League Ole Hoffskov

Leicester-boss: Derfor var Schmeichel vraget

Foto: Getty Images

Leicester-manager Brendan Rodgers løfter sløret for, hvorfor Kasper Schmeichel var vraget i søndagens opgør mod Watford.

Af Ole Hoffskov

Et mindre chok gik igennem mange, da Leicesters startopstilling til Premier League-kampen mod Watford søndag eftermiddag blev offentliggjort.

De fleste havde regnet med, at der for Premier League-kamp nummer 150 i træk ville stå Kasper Schmeichel som det første navn på holdkortet, men den danske landsholdsstjerne var meget opsigtsvækkende blevet sendt på bænken

I hans fravær startede Danny Ward i Leicester-målet, og det hører til de absolutte sjældenheder, at han vælges over Kasper Schmeichel i Premier League-klubben. Ward vogter som regel kun målet i nogle enkelte Cup-kampe i løbet af en sæson. 

Nu forklarer Leicester-manager Brendan Rodgers, hvorfor den danske stjernemålmand var sat af holdet.

- Da vi blev slået ud af Europa og havde fem kampe tilbage af sæsonen, fortalte jeg Kasper, at jeg ville bruge ham i tre af dem, og Ward ville få to. Ward skulle også have spillet mod Norwich (i onsdags), men han havde nogle problemer med knæet, og derfor var han ikke med, siger Rodgers til Leicester Mercury og tilføjer:

- Det er et signal til alle vores målmænd og til Kasper i forhold til hans sult efter at spille hver gang. Det er et signal til vores øvrige målmand, fordi de er så loyale. Jeg har altid sagt, at jeg mener, jeg har to førstekeepere. 

- For mig handler det også om sundheden i gruppen. Det her var hans første Premier League-kamp, og det har måske ikke været sundt. Han har spillet nogle pokalkampe og har gjort det godt, men er vi nået langt, har jeg valgt Kasper. Det her var kun fair over for ham og over for truppen. Man kunne også tydeligt se de kvaliteter, han besidder.

Med Danny Ward på mål vandt Leicester City hele 5-1 over Watford.