• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Liverpool jagter City-rekord mod Brighton

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til tirsdagens kamp mellem Brighton og Liverpool.

Af Victor Risager

Mesterskabet er allerede i hus for Liverpool, men Jürgen Klopps tropper har stadig andre ting at spille for – blandt andet kan de i midtugen slå en af Manchester Citys rekorder i Premier League.

Det vil kræve en sejr på Falmer Stadium, hvor Liverpool gæster Brighton & Hove Albion. Det er et stadion hvor Liverpool har vist gode takter førhen, og de engelske mestre må betragtes som klare favoritter.

Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten til kampen mellem Brighton og Liverpool.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-braget:
- Brighton har tabt hver af deres seneste otte kampe mod Liverpool i alle konkurrencer, heriblandt fem kampe i Premier League.

- Liverpool er ubesejret i alle seks af deres udekampe mod Brighton (tre sejre, tre uafgjorte), og begge hold har scoret i fem af disse seks kampe.

- Brighton har vundet to af deres fire Premier League-kampe siden genstarten, hvilket er lige så mange som de havde i deres foregående 18 kampe. Brighton forsøger at vinde back-to-back i turneringen for første gang siden november.

- Liverpool har vundet 29 af deres 33 Premier League-kampe denne sæson - skulle de slå Brighton, vil de nå 30 sejre i en sæson hurtigere end noget hold i engelsk fodbolds historie. Manchester City har rekorden, hvor de i 2017-18 nåede 30 sejre på 35 kampe.

- Brighton har tabt alle fire af deres tidligere Premier League-kampe mod hold, der før kampen fører ligaen. Deres seneste ligasejr over et hold, der førte den bedste engelske række, var tilbage i december 1980, hvor de slog Aston Villa 1-0 på et mål fra Michael Robinson.

- Liverpool har ikke scoret i nogen af deres seneste fem udekampe i alle turneringer, og de har ikke scoret på udebane i de seneste syv timer og 42 minutters spil. Kun en gang i deres historie er de rødklædte gået flere udekampe uden mål (8 kampe i april 1992 med Graeme Souness som træner).

- Brighton har scoret 35 Premier League-mål i denne sæson, hvilket også var deres måltotal på samme tidspunkt i sidste sæson. Det er flere mål end de scorede i deres første sæson i Premier League i 2017-18 (34).

- Før denne spillerunde var Brighton ni point væk fra nedrykningszonen. Brighton har ikke været længere væk fra nedrykningspladserne hele sæsonen eller siden 12. januar 2019, hvor de var 10 point foran nummer 18.

- Liverpools Sadio Mané har scoret mod 28 af de 30 modstandere, han stod overfor i Premier League, og er kun mislykkedes med at score mod Middlesbrough (én kamp) og Brighton, som han har stået overfor fire gange og haft otte skud imod.

- Siden starten af sæsonen 2017-18 har Liverpools Mohamed Salah været direkte involveret i 127 mål i sine 147 optrædener i alle konkurrencer (92 mål, 35 assists), hvilket er 22 mere end nogen anden Premier League-spiller i samme periode.

Stillingen i Premier League:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020