Foto: Getty Images
Premier League

Liverpool slår Joachim Andersen med overtids-mål

Med to scoringer i det sidste kvarter vandt Liverpool over Crystal Palace. Joachim Andersen tæt på udligning.

Liverpool leverede lørdag et comeback i det sidste kvarter i en 2-1-sejr ude over Crystal Palace i Premier League.

En udvisning til hjemmeholdets Jordan Ayew efter 75 minutter blev kostbar for Crystal Palace.

Med en spiller i undertal indkasserede værterne fra det sydlige London to scoringer og missede et stort resultat.

Dybt inde i overtiden var danske Joachim Andersen alligevel tæt på at udligne på et hovedstød i forbindelse med et frispark, og kun en feber-redning fra Liverpool-keeper Alisson sikrede gæsterne de tre point.

Crystal Palace havde bragt sig foran med 1-0 ti minutter efter pausen på et kontroversielt straffespark, som først blev dømt efter et flere minutter langt VAR-tjek.
Jean-Philippe Mateta blev ramt af en Liverpool-fod i feltet og faldt til græsset, hvor han appellerede for straffespark.

Dommer Bobby Madley så ikke umiddelbart noget ulovligt, men dommeren ombestemte sig senere, hvilket betød, at Mateta kunne bringe hjemmeholdet i front.

Før pausen var Crystal Palace blevet frataget et straffespark efter et andet VAR-gennemsyn, så videokendelserne fyldte en del denne lørdag eftermiddag på Selhurst Park.

Liverpool skabte forbavsende lidt. Men gæsterne fik en livline, da Jordan Ayew efter 75 minutter bremsede Harvey Elliott i en Liverpool-omstilling og modtog sin anden advarsel og dermed rødt kort.

Blot et minut senere belejrede gæsterne Crystal Palace-feltet, hvor Mohamed Salah sparkede 1-1-målet i kassen.

Lidt senere måtte Crystal Palace-keeper Sam Johnstone lade sig udskifte med en skade, så hjemmeholdet var tvunget til at lave en udskiftning på målmandsposten i den hektiske slutfase.

På vej ind i den ti minutter lange tillægstid hamrede Harvey Elliott bolden over stregen til 2-1 og skabte ekstase på gæsternes tribuneafsnit.
Sejren bringer Liverpool op på Premier Leagues førsteplads med 37 point, men Arsenal kan senere lørdag overtage duksepladsen, hvis holdet vinder udekampen mod Aston Villa.

/ritzau/