• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Fuhr Nielsen

- Marcondes og Mathias Jensen er mine idoler

Foto: Getty Images

De tidligere FC Nordsjælland-spillere Mathias Jensen og Emiliano Marcondes har gjort et stort indtryk på den danske landsholdsspiller, da han selv ventede på sit store gennembrud.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Før Mikkel Damsgaard brød igennem hos FC Nordsjælland, så kunne han se Mathias Jensen og Emiliano Marcondes gøre det.

Den danske landsholdsspiller nåede også at spille sammen med de to, inden turen for begges vedkommende gik til henholdsvis Celta Vigo og Brentford.

Nu er de tre tidligere FCN-spillere så genforenet i England, da Mathias Jensen og Mikkel Damsgaard begge spiller i Brentford, mens Marcondes tørner ud for oprykkerne Bournemouth.

- De er begge mine idoler og jeg har set dem spille en hel del, da jeg var ung i FC Nordsjælland. Jeg lærte en masse af dem. Jeg debuterede med dem på banen, hvilket var fedt, siger Mikkel Damsgaard i et interview med Brentford kort efter sit skifte til klubben.

I England kender man allerede Mikkel Damsgaard, da han scorede et flot frisparksmål mod England i EM-semifinalen sidste sommer. Og noget af æren for danskerens flotte sparketeknik tilskriver han Emiliano Marcondes.

- Jeg husker, at vi havde nogle træninger [med Marcondes, red.], da han var en af de ældre, som besøgte os yngre spillere. Vi havde træninger, hvor vi lærte om frispark - jeg tror faktisk, at de er på YouTube, så du kan se det. Men han lærte mig, for han så mig som en ung knægt, som han gerne ville lære noget, så han lærte mig en hel masse, siger Damsgaard.

Mikkel Damsgaard fik senere sit helt store gennembrud i FC Nordsjælland, der sikrede ham et skifte til Sampdoria. Efter sidste sommers EM-slutrunde var han glohed, men få måneder efter ramte han ind i en lang knæskade.

Nu skal han så kickstarte karrieren i Premier League hos Brentford, som han tidligere på ugen underskrev en lang aftale med.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.