Video : Tipsbladet
Premier League

Mason Greenwood er færdig i Manchester United

Manchester United og Mason Greenwood vil stoppe samarbejdet efter langstrakt sag og tiltalefrafald.

Fodboldspilleren Mason Greenwood forlader Manchester United efter en langstrakt sag om en voldtægtstiltale, som mundede ud i et tiltalefrafald.

Det oplyser Manchester United på sin hjemmeside.

Parterne stopper samarbejdet i gensidig forståelse, lyder det. Det sker, efter at United har afsluttet en intern undersøgelse af anklagerne mod Greenwood.

I denne er man kommet frem til, at man ikke kan danne sig et komplet billede af, hvad Greenwood har gjort, men uanset er det svært at fortsætte samarbejdet.

- Alle involverede, inklusive Mason, anerkender vanskelighederne ved, at han genoptager sin karriere i Manchester United.

- Det er derfor gensidigt aftalt, at det ville være mest hensigtsmæssigt for ham at komme væk fra Old Trafford, og vi vil nu arbejde sammen med Mason for at opnå det resultat, lyder det i Uniteds meddelelse.

I januar sidste år blev Greenwood fængslet, men siden løsladt mod kaution. Han blev på grund af sagen suspenderet af Manchester United og har været det lige siden.

Angriberen var tiltalt for forsøg på voldtægt, kontrollerende og tvingende adfærd og overgreb med personskade til følge. Alle tre forhold drejede sig om den samme forurettede.

I februar 2023 kom anklagemyndigheden frem til at droppe at køre en sag mod 21-årige Greenwood.

/ritzau/