• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Medie: Eriksen-aftale kan give problemer i truppen

Foto: Getty Images

The Athletic har analyseret Christian Eriksens potentielle skifte til Brentford, som primært vil være en gevinst, men som også kan medføre visse udfordringer for London-klubben.

Af Lars Gram-Hanssen

The Athletic kunne mandag afsløre, at Brentford har tilbudt Christian Eriksen en kontrakt, men på et pressemøde tirsdag ønskede Thomas Frank ikke at kommentere rygterne yderligere.

I en analyse af den mulige transfer peger The Athletic dog på, at der selvsagt vil være tale om en opsigtsvækkende aftale for oprykkerne. 

- Det vil markere et brud med klubbens langvarige transferstrategi, som har fokus på at identificere og udvikle unge spillere, hvis Brentford ender med at hente Christian Eriksen, der fylder 30 år i næste måned. Set udefra er det fristende at anklage dem for at hente spilleren, der har optrådt 109 gange for sit land, blot fordi de kan. Men hvis man tager et nærmere kig, så er appellen ved sådan en aftale ganske åbenlys, skriver The Athletic således. 

The Athletic peger således på, at Brentford i den grad har brug for at forbedre offensiven, hvis klubben ønsker at bevare en komfortabel afstand til nedrykningsstregen. 

- Franks mandskab har blot skabt 127 chancer fra åbent spil i denne sæson. Kun Newcastle og Burnley, de to lavest placerede hold i tabellen, har skabt færre. Eriksen skabte 95 chancer, kun overgået af Manchester Citys Kevin De Bruyne (106) i 2017/18-sæsonen, hvor Tottenham sluttede på tredjepladsen, og han er noteret for 62 assister i 226 Premier League-optrædener. Hvis han kan genfinde noget, der bare minder om den form, så vil han utvivlsomt hjælpe Brentford med at bevæge sig væk fra nedrykningszonen, skriver The Athletic således. 

The Athletic påpeger dog også potentielle problemer for Brentford ved at hente Christian Eriksen. Eksempelvis kan den rutinerede dansker potentielt blokere udviklingen for andre Brentford-spillere som Mathias Jensen, Shandon Baptiste og Joshua Dasilva. Og ifølge mediet kan Eriksens ankomst potentielt også medføre gnidninger i Brentford-truppen, idet den tidligere Inter-stjerne må forventes at få en klækkelig hyre. 

- En aftale med Eriksen vil også kræve, at klubben fra det vestlige London bryder deres lønstruktur, hvilket kan forårsage problemer i omklædningsrummet. Men for seks måneder virker fristelsen for at hjælpe et Premier League-ikon med at genoplive sin karriere, samt den kvalitet han kan tilføre holdet, for stor til at modstå.

Christian Eriksen tjente angiveligt 56 millioner kroner om året i Inter. Udover Brentford er klubber som Leicester, Newcastle, Crystal Palace og Fulham angiveligt også interesserede i den 29-årige Christian Eriksen.