Video : Tipsbladet
Premier League

Stor ændring på vej i PL: Sådan bliver reglerne

Klubberne blev torsdag enige om de nye regler for økonomien.

Der er udsigt til nye regler for, hvordan økonomien i de engelske Premier League-klubber kan være. Efter et top-møde mellem klubberne torsdag står det klart, at der vil blive indført et udgiftsloft.

Det melder Sky Sports og The Guardian.

Her bliver der peget på, at der vil være regler for, hvor meget klubberne kan bruge på løn til spillere og trænere samt transfer og agenthonorarer. Det kommer ifølge mediet til at være på 85 procent af indtægterne.

Det kommer efter, at der har været flere domme for overtrædelser for de økonomiske regler, der allerede er i England. Det har givet pointstraffe til Everton og Nottingham Forest på henholdsvis seks og fire minuspoint.

Afstemningen var endvidere enstemmig. 

Den fulde reform vil dog først være helt på plads og indført efter generalforsamlingen i juni, men dette vil angiveligt udgøre kernen i de planer, som er de kommende regler.

I næste sæson vil det derfor blive afprøvet, inden det endeligt vil være implementeret i 2025/26-sæsonen, og det stemmer overens med de regler, som UEFA har på vej, som også forventes at blive indført i den sæson. Hos dem er det dog en regel om 70 procent.

I spansk fodbold har lignende regler for lønloft været i gang i flere år, og det er det, som Barcelona lider under, når de skal registrere nye spillere i deres trup. Blandt andet kunne de ikke få Messi ind i sin tid, som fik ham til at skifte til PSG.