• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Okores fremtid: Overvejer både Championship og Superligaen

Okores fremtid: Overvejer både Championship og Superligaen
Foto: Jon Super/Polfoto

I anden del af tipsbladet.dk's interview med Aston Villa-forsvarer Jores Okore fortæller han om at gå i fodsporene på Winston Reid, om at spille et andet sted end i England og om at vende tilbage til Superligaen en dag.

Af Kenneth Jensen

Den danske forsvarsspiller Jores Okore, 23 år, skal lørdag i aktion for Aston Villa i FA Cuppen, hvor klubben møder Manchester City. Det er et tiltrængt afbræk fra Premier League-kampene, hvor klubben fra Birmingham har haft det særdeles svært.

For i Premier League har Aston Villa ikke leveret, og ud over sejren i 1. spillerunde er det blot blevet til én sejr i de seneste 22 Premier League-kampe. 10 point er der op til Norwich over nedrykningsstregen, og med 15 kampe igen er det efterhånden meget sandsynligt, at Jores Okore og Aston Villa for første gang i klubbens historie rykker ud af Premier League.

Læs også: Stort Okore-interview: Et kæmpe skridt at gå fra dansk til engelsk fodbold

Tipsbladet.dk har talt med Jores Okore som en del af Betfairs partnerskab med Aston Villa FC. Tidligere har Okore talt om livet i England, og nu fortæller den tidligere FC Nordsjælland om fremtidsperspektiverne.

Skulle det ende med en nedrykning, kan næste sæson i The Championship meget vel blive med Jores Okore på holdet. Danskeren rynker ikke på næsen ved udsigten til at spille i den næstbedste række i England.

- Jeg ser på det, som jeg altid har gjort: Hvis klubben gerne vil have, at jeg skal være i klubben, vil jeg da gerne blive og spille Championship. Det er en meget stærk liga emd masser af gode hold og kampe. Det vil ikke være dårligt, selv om det optimale vil være at blive i Premier League. Men jeg er ikke sky over for at spille i Championship, siger Jores Okore til tipsbladet.dk.

Det vil ikke være første gang i historien, at en spiller er gået fra Premier League til Championship for derefter at komme tilbage i Premier League som en bedre spiller. Winston Reid skiftede i 2010 til West Ham United og fik ikke meget spilletid den første sæson, hvor klubben også rykkede ud af Premier League. Her blev i klubben, var fast mand i på holdet i The Championship og kom tilbage i Premier League som en stærkere og bedre spiller. Samtidig en spiller, der blev fast mand på West Ham-holdet og blev kædet til større klubber som Liverpool og Arsenal.

Et andet eksempel er Andy Carroll, der i Newcastles nedrykningssæson i 2008/2009 ikke fik meget spilletid, men da klubben den efterfølgende sæson var i The Championship, var Carroll fast mand i angrebet ved siden af Peter Løvenkrands og lavede masser af mål for et hold, der kom tilbage i Premier League efter en enkelt sæson. I Premier League bankede han så mange kasser ind det første halve år, at Liverpool brugte 350 millioner kroner på at hente ham i januar 2011.

Eksempler, som Okore også har noteret sig.

- Mange spillere går fra Championship til Premier League og bliver gode spillere. Igen: Jeg vil ikke være sky over for at spille i Championship, men jeg vil helst spille i den bedste række, for jeg tror og håber da, at jeg kan blomstre i Premier League. Jeg kan dog også blomstre i Championship, og kan jeg gå lidt den samme vej som Winston Reid, vil det da hjælpe på det, siger Jores Okore.

Karrieren kan slutte i Superligaen
Jores Okore har masser af drømme for fremtiden.

Han vil være en af verdens bedste forsvarsspillere, han vil til EM og VM. Og så han vil i Champions League, så han kan måle sig med de bedste angribere i verden. Uge efter uge. Champions League-drømmen bliver dog svær at opfylde med Aston Villa inden for den nærmeste fremtid, for der er meget få klubber, der bryder top fire-dominansen i England. Og Aston Villa bruger ikke mange penge på spillere.

Så et klubskifte ligger i kortene i fremtiden - og det klubskifte skal kombinere oplevelser og ambitioner. 

- Jeg vil gerne blive her (England, red.) i mange år endnu, men jeg vil også gerne prøve en anden liga, inden jeg nok vender tilbage til Danmark eller trækker mig tilbage fra fodbold. Jeg vil gerne opleve en anden kultur og en anden måde at spille på. Jeg kan godt lide måden, der spilles på her i England, så mon ikke jeg også kan lide måden, de spiller på i Tyskland eller Spanien?, siger Jores Okore.

Og når karrieren i udlandet er ved at nærme sig en afslutning, og Okore selv nærmer sig fodboldpension, er det ikke utænkeligt, at han vender tilbage til dansk fodbolds bedste række.

Alene i dette transfervindue er spillere som Jesper Jørgensen, Søren Frederiksen, Tobias Mikkelsen og Izunna Uzochuwku vendt tilbage til Superligaen, og Jores Okore er ikke afvisende for en dag at sætte sine fødder på de danske stadions igen. Som Superliga-spiller.

Men det skal også hænge sammen, og han har ikke i sinde at gøre det, hvis det kan skade hans eftermæle som spiller.

- Man skal aldrig sige aldrig!

- Selvfølgelig vil jeg gerne en dag vende tilbage og spille i Superligaen, men jeg vil ikke tilbage, hvis jeg ikke har noget at byde på. Jeg kommer ikke tilbage og er 35-36 år og afdanket bare for at spille i Superligaen. Jeg vil kun tilbage, hvis jeg har noget at byde på.

- Jeg går efter at blive i udlandet så længe så muligt og holde niveau så længe, jeg kan. Jeg håber en dag at komme tilbage til Superligaen og afslutte karrieren i Danmark. Det vil være dejligt for mig og min familie, som er der - det ville være et fint sidste kapitel i min karriere. Men jeg skal som sagt have noget at byde på.

Jores Okore har kontrakt med Aston Villa frem til sommeren 2017.

Superliga

Mere Superliga

Fokus