Foto: IMAGO
Premier League

Optakt: Liverpool - Chelsea

Rundens brag fra Premier League finder sted onsdag aften på Anfield, hvor rækkens førerhold Liverpool tager imod Chelsea.

Kampfakta:
Kampstart:
Onsdag klokken 21.15
Spillested: Anfield, Liverpool
Dommer: Paul Tierney
På TV: See

Holdnyt:
Liverpool:
Jürgen Klopp diskede op med en ordentlig bombe, da han i fredags offentliggjorde, at han stopper i Liverpool efter indeværende sæson. Aftrædelsen bringer selvfølgelig en masse spørgsmål med sig - Hvem bliver afløseren? Kan Liverpool klare sig uden tyskeren? Hvor fortsætter Klopp selv karrieren?

Uvishederne er mange pt. men én ting er til gengæld sikker - ‘’The Reds’’ er virkelig godt kørende for tiden. Aktuel førsteplads i Premier League, finale i EFL Cup, videre i FA Cuppen, videre i Europa League. Det kører.

Onsdag aften gælder det en hjemmekamp mod Chelsea i Premier League, hvor Klopp og co. skal forsøge at hente en sejr, så de kan holde forspringet til forfølgerne i toppen af rækken.

Hjemmeholdet må dog fortsat klare sig uden topscorer Salah, mens Matip, Tsimikas, Endo, Thiago og Bajcetic heller ikke forventes at være tilgængelige til opgøret.

Chelsea:
Chelsea har godt nok også fundet vej til EFL Cup-finalen, hvor Liverpool venter i slutningen af februar. Derudover har det til gengæld været en sæson på det jævne for Pochettino og co.

Gæsterne ligger og roder rundt helt nede på Premier Leagues niendeplads. Langt væk fra den medaljekamp, som de nok i egen optik burde være en del af. Med de positive briller på, har der dog været en vis forbedring på det seneste med tre ligasejre i rap og en 6-1 afklapsning af Midddlesbrough i EFL Cup-semifinalen.

En del af forklaringen på den indtil videre lunkne sæson ligger i det utal af skader, der har jagtet Chelsea igennem hele sæsonen, og som også denne gang giver Pochettino udfordringer med startelleveren.

Især defensivt er Chelsea hårdt ramt med skader til James, Fofana, Cucurella, Sanchez, Chalobah og Gusto, mens også Jackson, Nkunku og Lavia ser ud til at misse opgøret på Anfield.

Karantæner:
Liverpool: Ingen
Chelsea: Ingen

Bud på startopstillinger:
Liverpool (4-3-3): Allison - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Szobozlai, Mac Allister, Jones - Diaz, Nunez, Gakpo

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic - Disasi, Silva, Colwill, Chilwell - Caicedo, Fernandez - Sterling, Palmer, Mudryk - Broja

Dom:
De seneste syv indbyrdes opgør mellem Liverpool og Chelsea er endt uden vinder i ordinær spilletid, mens fire af de seneste fem tilmed også er endt helt uden scoringer. Der er dog ikke meget, der tyder på et lignende resultat onsdag aften.

Liverpool er voldsomt stærke hjemme på Anfield. Omvendt har Chelsea tabt fem af de seneste seks udekampe i alle turneringer, og døjer fortsat med en lang række fravær i defensiven.

Selv uden Salah har Liverpool været flittigt scorende på det seneste, hvorfor det er svært at forestille sig, at hjemmeholdet ikke nok også skal score et par gange mod defensivt vaklende Chelsea. 3-1 sejr til Klopp og co.