• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

Første gang i otte år: PL tæt på at være nummer et

Foto: Getty Images

ESPN skriver, at de engelske klubber for første gang i mange år er ved at overhale La Liga i europæisk sammenhæng.

Af plbold.dk

England og Premier League kommer næsten med garanti til at overhale Spanien og La Liga på UEFAs koefficientrangliste for første gang i otte år og dermed kunne blive nummer et. Det skriver ESPN.

Spanske klubber sad i store dele af sidste årti på næsten hele flæsket i europæisk sammengæng, hvor et spansk hold vandt Champions League fem sæsoner i træk, mens Europa League-trofæet i syv ud ni tilfælde også endte hos en La Liga-klub.

Men sidste sæson leverede de spanske klubber langt under niveau i Champions League, og dette år ser ud til at blive endnu værre for spansk fodbold. Derfor er Premier League nu tæt på at overtage tronen som "europas stærkeste liga".

Begge nationer har fortsat seks hold med i de europæiske turneringer i denne sæson, men Barcelona, Sevilla og Atletico Madrid tabte alle deres første opgør i 1/8-finalerne, så lige nu er det slet ikke usandsynligt, at Real Madrid bliver det eneste hold fra Spanien i kvartfinalerne.

England er i øjeblikket 0,715 koefficientpoints efter Spanien, hvilket svarer til cirka to sejre og en uafgjort. Liverpool, Chelsea og Manchester City vandt alle deres første opgør i første knockout-runde og står stærkt til at fortsætte i turneringen, hvilket burde gøre det meget muligt at overhale Spanien på ranglisten.

På ranglisten kigger UEFA på klubberne fra de forskellige landes præstationer gennem de seneste fem sæsoner og kan bruges som en form for øjebliksbillede på, hvor de "stærkeste" hold stammer fra lige nu.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus