Premier League Victor Risager

Peter Schmeichel i fornemt selskab på legendehold

Foto: Getty Images

Daily Mails tre eksperter har sat et Premier League-drømmehold, og Peter Schmeichel er en af få spillere, der optræder på alle tre hold.

Af Victor Risager

Premier League skal til at sparke sin 31. sæson i gang, og i den forbindelse har Daily Mail bedt sine tre fodboldeksperter om at sætte hver deres drømmehold bestående af spillere fra ligaens hidtil 30 sæsoner.

Og her er Peter Schmeichel blandt de udvalgte for sine præstationer for Manchester United fra 1991 til 1999.

Ja, han er endda en af kun fem spillere, der er på alle tre eksperters drømmehold.

- Schmeichel var ikke kun en stor målmand, men en innovator. Jeg er ikke sikker på, at nogen kom med så meget til Premier League som ham, siger Ian Ladyman fra Daily Mail.

Avisens anden ekspert Chris Sutton stemmer i:

- Det kan jeg ikke argumentere imod. Schmeichel forvandlede det at være en målmand. Du ville komme i en-mod-en-situationen, og alle målmænd ville glide ud, så du ville tænke: 'Okay, jeg lobber bolden over ham.'

- Men Schmeichel ville stå højt, som en ishockeymålmand. Han spillede en massiv rolle i Manchester Uniteds dominans i 90'erne, siger han og tilføjer dog, at han scorede to gange mod Schmeichel.

Foruden Peter Schmeichel er der fire andre spillere, der også kom på hver af de tre eksperters hold: Det drejer sig om forsvarsspillerne Rio Ferdinand og Ashley Cole, midtbanespilleren Roy Keane samt angriberen Thierry Henry. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.