Pogba gjorde comeback og fik hovedrolle mod Tottenham

Paul Pogba blev indskiftet og fik tilkæmpet sig det straffespark, som sikrede Manchester United 1-1 mod Tottenham i klubbernes første kamp efter coronapausen.

Premier League blev onsdag aften genstartet ved et dramatisk opgør mellem Sheffield United og Aston Villa. Siden vandt Manchester City 3-0 over Arsenal.

Fredag aften var der så igen Premier League-fodbold på programmet, og her var storklubberne Tottenham og Manchester United tilbage på banen.

Begge kæmper de fortsat for at kvalificere sig til Champions League, eller som minimum til Europa League, og der var således masser på spil, da Tottenham Hotspur Stadium dannede ramme om fredagens anden Premier League-kamp. Southampton havde tidligere på aften vundet 3-0 ude over Norwich.

Den første større chance måtte dog vente lidt på sig.

Efter godt og vel 20 minutters spilletid havnede en skidt clearing fra Davinson Sanchez for fødderne af Marcus Rashford, der skulle reagere hurtigt. Det lykkedes han også med, men afslutningen sad lige på Hugo Lloris.

Det betød, at Steven Bergwijn fem minutters tid senere kunne lave opgørets første scoring.

Hollænderen afdriblede Harry Maguire og sendte et hårdt spark mod mål, som David De Gea ikke kunne håndtere, selv om det ikke sad specielt yderligt.

Få minutter senere var Son Heung-Min ikke langt fra at udbygge føringen, men denne gang var De Gea på plads i United-buret.

Efter pausen var det Manchester United, der skulle på jagt efter en udligning, og det blev hurtigt tydeligt, at Jose Mourinhos Tottenham agtede at forsvare føringen hjem. Efter en times tid forsøgte Ole Gunnar Solskjær derfor at bryde defensiven op ved at indskifte Paul Pogba, der gjorde comeback efter lang skadespause, samt Mason Greenwood.

Ingen af de to var direkte involveret, da Anthony Martial efter 66 minutter tvang Lloris til at levere en verdensklasseredning, men Pogba fik til gengæld tilkæmpet sig et straffespark i det 79. minut efter en flot dribletur i højre side af Tottenham-feltet.

Bruno Fernandes fik lov til at tage sig af sparket, og det gjorde han sikkert. Portugiseren sendte Lloris til den forkerte side og bragte balance i regnskabet.

Selvsamme Fernandes fik få minutter før slutfløjt tilkæmpet sig endnu et straffespark. En vred Jose Mourinho farede op af sit sæde, men heldigvis for Tottenham-manageren blev dommen omstødt efter VAR-gennemsyn - og så sluttede det uden vinder.

Manchester United har nu 46 point på femtepladsen, mens Tottenham er fire point efter på ottendepladsen.