• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Premier League: Fortsætter Chelsea kursen mod medaljerne?

Foto: Getty Images

Chelsea skal forsøge at holde Leicester og Manchester United bag sig, mens Sheffield United jagter en plads i top seks. Få ti optakts-skud til kampen her.

Af Victor Risager

Mens mesterskabet er afgjort i Premier League, er der i den grad spænding om nogle af de øvrige pladser. Det gælder blandt andet tredjepladsen, som Chelsea i øjeblikket sidder på.

The Blues har kun ét point ned til Leicester på fjerdepladsen, mens flyvende Manchester United er to point efter på femtepladsen. Chelsea skal helst sikre sig tre point på udebane mod Sheffield United, hvis de vil holde fast i pladsen, men oprykkerne har også brug for point. De er nemlig ét point fra sjettepladsen, der giver adgang til Europa League.

Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten til lørdagens kamp mellem Sheffield United og Chelsea på Bramall Lane.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-kampen:
- Efter at have vundet deres første tre Premier League-kampe mod Chelsea mellem 1992 og 1993, har Sheffield United ikke vundet en eneste af deres seneste fire kampe mod Chelsea (en uafgjort og tre nederlag).

- Chelsea vandt deres seneste besøg på Bramall Lane i ligaen med 2-0 i oktober 2006. De har ikke vundet to udebanekampe mod Sheffield United i træk siden oktober 1965.

- Ikke en af de seneste 14 ligakampe mellem Sheffield United og Chelsea i Sheffield er blevet uafgjort, da Sheffield har vundet otte, og Chelsea har vundet seks, siden de spillede 1-1 i august 1963.

- Chelsea har vundet deres seneste fem Premier League-kampe i Yorkshire og er ubesejret i deres seneste ni kampe i amtet, siden de tabte 0-2 til Leeds i december 2002 (syv sejre og to uafgjorte).

- Mod Wolves i sidste runde, vandt Sheffield United 1-0 for syvende gang i Premier League i denne sæson – det er flere 1-0-sejr end noget andet hold. De skal prøve at sikre fire hjemmesejre i træk i Premier League for første gang.

- Chelsea har scoret mindst to gange i hver af deres seneste otte Premier League-kampe - kun én gang har de haft en længere stime med to eller flere mål per kamp i turneringen. Det var 10 kampe mellem maj og september 2009.

- Chelseas Tammy Abraham har scoret tre mål i sine to ligakampe mod Sheffield United, men dette er hans første kamp på Bramall Lane.

- Tammy Abraham har scoret ni mål på udebane for Chelsea i Premier League denne sæson - kun Didier Drogba (15 mål i 2009-10) og Nicolas Anelka (11 mål i 2008-09) har nettet mere på udebane i en sæson for Blues.

- Efter en stime på 72 kampe uden mål i alle konkurrencer, har Sheffield Uniteds John Egan scoret i to kampe i træk for Sheffield. Først udlignede han i det 80. minut mod Burnley, og siden scorede han sejrsmålet i det 90. minut mod Wolves.

- Chelseas Olivier Giroud har scoret fire mål i sine sidste seks Premier League-kampe, inklusive i hver af de to seneste. Han scorede kun i fire af sine forrige 40 kampe i konkurrencen, mens han sidst scorede i tre ligakampe i træk i januar 2017. Dengang var spillede han for Arsenal og scorede i fire kampe i træk.

Stillingen i Premier League:

Superliga

Mere Superliga

Fokus