Video : Tipsbladet
Premier League

Premier League skal stemme om VAR-fremtid

Efter en anmodning fra Wolverhampton skal de 20 Premier League-klubber 6. juni stemme, om VAR skal skrottes.

Klubberne i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, skal i begyndelsen af juni stemme, om Video Assistant Referee (VAR) skal smides i skraldespanden.

Det skriver mediet The Athletic.

Afstemningen skal finde sted på klubbernes årlige generalforsamling 6. juni. Det er Wolverhampton, der har anmodet om, at der skal tages stilling til emnet.

- Vi ønsker alle bare det bedst mulige resultat for fodbolden - og alle interessenter har arbejdet hårdt for at forsøge at gøre indførelsen af yderligere teknologi til en succes, siger Wolverhampton i en udmelding.

- Men efter fem sæsoner med VAR i Premier League er det tid til en konstruktiv og kritisk debat om videosystemets fremtid.

- Vores holdning er, at den pris, vi betaler for en lille stigning i nøjagtighed, er i strid med ånden i vores spil, og derfor bør vi fjerne det fra sæsonen 2024/25 og fremefter.

VAR blev indført i Premier League i 2019. Det har gjort, at dommerne får mulighed for at se video af bestemte kampafgørende sekvenser og kan med hjælp fra slowmotion og nærbilleder træffe en afgørelse.

Foruden kampdommeren er en VAR-dommer tilknyttet, ligesom flere videokyndige folk sidder VAR-dommeren bi i VAR-rummet.

- Ligaen støtter fuldt ud brugen af VAR og er fortsat forpligtet sammen med dommerforbundet til fortsat at forbedre systemet til gavn for spillet og fansene, siger en talsmand fra Premier League.

/ritzau/