• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Rolig på PL-danskers vegne: Hans ego har det fint

Foto: Getty Images

Johan Langes position i Aston Villa er ikke truet, selv om klubben aktivt er på jagt efter en fodbolddirektør.

Af Jacob Quvang

Johan Lange har efterhånden været sportsdirektør i Premier League-klubben Aston Villa i tre år, og særligt i øjeblikket må det være sjovt at være ansat i klubben.

For siden ansættelsen af Unai Emery er Aston Villa strøget opad i Premier League, og slutter man sæsonen af med en sejr over Brighton, så skal Birmingham-klubben spille europæisk til næste sæson. 

Ambitionerne i selve klubben har da også fået et nøk op. Længe så man ud til at gafle Barcelonas fodbolddirektør Mateu Alemany, men spanieren foretog en u-vending på målstregen og besluttede sig for at blive hos den spanske storklub. Som dansk fodboldinteresseret skal man ikke være bekymret for Johan Langes rolle i klubben, selv om Villa er på jagt efter sådan en nøglemedarbejder, hvis titel på mange måder kan minde om danskerens.

Det fortæller Ashley Preece, der dækker Aston Villa tæt for Birmingham Live, til Tipsbladet.

- Johan Lange har en stor stjerne hos Aston Villas to ejere Nassef Sawiris og Wes Edens. De er meget tilfredse med hans arbejde. Wes Edens går rigtig meget op i data og analyse, og Johan er jo helt besat af data, scouting, tal og de ting, så han er meget tilfreds.

- I forhold til det med Alemany så tror jeg, at det handler om, at Unai Emery vil have en decideret fodbolddirektør ansat. En, som han kan sparre med, siger Ashley Preece. 

Journalisten peger på, at den fodbolddirektør, som Aston Villa ender med at ansætte, skal koncentrere sig udelukkede om førsteholdet. Derudover skal han også hjælpe Lange med at finde erfarne spillere til førsteholdet.

Johan Langes rolle som sportsdirektør indbefatter, at hans arbejdsopgaver strækker sig meget bredere end blot førsteholdet. Preece, der er godt inde i klubben, peger på, at Lange kigger meget på rekruttering og har fokus på hele Villas scouting-afdeling. Derudover er han involveret i akademiet og i kvindeafdelingen. Så han er rigtig vigtig på mange områder i Villa, og så arbejder han tæt på Christian Purslow (administrerende direktør i klubben).

Hans ego har det fint med det
Skulle Aston Villa ansætte en decideret fodbolddirektør, der har fokus på førsteholdet, så vil det ikke være en nedgradering for Lange. 

- Jeg tror ikke, at han ser det på den måde. Hans arbejde vil fortsætte med at være det samme i forhold til scouting og anbefale spillere til Emery og den nye fodbolddirektør. Hvis du ser på de store klubber i Europa nu, så har de en stor stab, de har store rekrutteringsafdelinger, og de har både en sportsdirektør og en fodbolddirektør. Der vil Villa gerne hen. På det punkt vil de gerne arbejde som en stor klub nu. Så jeg tror, at Johan Lange er meget rolig omkring det.

- Jeg tror, at hans ego har det fint med det. Han vil nok være meget tilfreds med at have fokus på lidt færre ting og koncentrere sig om at plukke de unge talenter, som bryder igennem i de europæiske ligaer.


Johan Lange til højre sammen med Ståle Solbakken fra tiden i FC København. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Netop dette gjorde Johan Lange tidligere på året, da Aston Villa købte den unge colombianske angriber Jhon Durán. Her gik Lange direkte til Emery og sagde, at klubben har brug for Dhurán. 

Det vidner om, at Lange og Emery også arbejder tæt sammen, påpeger Preece, der overordnet set mener, at Lange har gjort et godt stykke arbejde i Aston Villa, siden han trådte til i sommeren 2020.

Her peger han på, at det er Lange, som har hentet Ollie Watkins, Emiliano Martinez og Matty Cash, som alle er vigtige spillere i dag. 

Aston Villa har været et af de stærkeste Premier League-hold i 2023, hvor man har leveret mange gode resultater. Derfor bliver det interessant at se klubbens og Langes ageren på sommertransfermarkedet. 

Faktisk var der spekulationer i England tidligere på året, som såede tvivl om Langes fremtid i klubben. Det tvivler Ashley Preece på har noget som helst på sig.