Ronaldo ikke i tvivl: Han bør vinde Ballon d'Or
Foto: Getty Images
Premier League

Ronaldo ikke i tvivl: Han bør vinde Ballon d'Or

Den brasilianske Ronaldo Luiz Nazario, bedre kendt som bare "Ronaldo", mener at Lionel Messi bør vinde prisen som verdens bedste fodboldspiller.

I 1996 var han ét point fra at vinde Ballon d'Or, men i 1997 og 2002 lykkedes det ham.

Ja, det er noget tid siden, men den brasilianske Ronaldo har vundet prisen som verdens bedste fodboldspiller to gange. 

Men i 2023 mener han, at prisen bør gå til en spiller fra et rivaliserende naboland, der også er bekendt med at vinde Ballon d'Ors. 

- Ballon d'Or burde gå til Lionel Messi. Uden tvivl. Det han lavede i VM, var helt specielt. Det mindede mig om, hvad Pelé og Maradona lavede, siger Ronaldo til brasilianske TNT Sports. 

Lionel Messi har allerede vundet Ballon d'Or syv gange tidligere. Det er flest af alle nogensinde. 

Ronaldo får da også opbakning fra Pep Guardiola, der i sidste uge udtrykte sin store fascination for argentineren på et pressemøde. 

- Jeg har altid sagt, når det kommer til Ballon d'Or, at der bør være en pris til Messi og en konkurrence mellem alle de andre. Så kan Haaland vinde den. 

Guardiola er til dagligt træner for Messis største konkurrent til at vinde den fornemme pris. Nemlig Erling Håland. Men alligevel mener den karismatiske træner, at Messi på sit værste er på niveau med alle de andre på deres bedste.

- Når Messi har sin værste sæson, svarer det til at de andre har sin bedste sæson. Begge spillere fortjener det. Men subjektivt ville jeg vælge Håland, fordi han har hjulpet os med at vinde så meget. 

Det afgøres, hvem der vinder den fornemme pris på mandag den 30.oktober.