• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Sammenligner Man City-stjerne med dansk legende

Foto: Getty Images

Man kan godt sætte lighedstegn mellem den tidligere Manchester United-spiller, og så en af Pep Guardiolas afgørende profiler.

Af Jacob Quvang

Jesper Olsen er en af de danskere, som kan se tilbage på en fremragende karriere i udlandet, hvor han nåede mere end 300 førsteholdskampe for storklubber som blandt andre Ajax og Manchester United.

Den tekniske kantspiller var enormt populær, og han er stadig populær i England. 

I et interview med SpilXperten er den tidligere Manchester United-spiller Paul Parker, der aldrig nåede at spille sammen med Olsen, ude og hylde den danske fodboldlegende, som han mener, var en utrolig moderne spiller for sin tid. 

Jesper Olsen spillede i Manchester-klubben fra 1984 til 1989, og faktisk peger Parker på, at lokalrivalerne fra Manchester City har en spiller, som på mange måder minder om den tidligere danske teknikker. 

- Jesper var en smilende fyr. Meget, meget smilende og så havde han en forrygende venstre fod. Han var en moderne spiller, som ikke minder mig om nogen nuværende Manchester United-spiller. Men han minder mig lidt om Riyad Mahrez, på den måde han spillede smuk fodbold, med et kælent venstre ben.

- Han behøvede ikke mere end en meter eller to til at komme forbi sin modstander. Han var virkelig en fanfavorit, siger Parker til SpilXperten. 

Riyad Mahrez har gennem mange år betaget det engelske fodboldpublikum med sin kælne teknik, som blandt andet gjorde ham til en nøglespiller, da Leicester sensationelt vandt det engelske mesterskab. 

Siden skiftet til Manchester City i 2018 har han ligeledes været en dominerende skikkelse for Pep Guardiola, hvilket 137 mål og assists i 236 førsteholdskampe vidner om.