• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Sparker United-komet sig op på siden af legender mod Aston Villa?

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til torsdagens kamp mellem Aston Villa og Manchester United.

Af Victor Risager

Manchester United er et af de mest formstærke hold i Premier League i øjeblikket, og de møder et af Premier Leagues mest formsvage hold torsdag, når de gæster Aston Villa.

I den kamp kan David de Gea overhale Peter Schmeichel på listen over flest kampe for United, men et par andre United-spillere kan også skrive historie. Hvis portugisiske Bruno Fernandes og kometen Mason Greenwood fortsætter målformen, kan de nemlig skrive sig ind i klubbens historiebøger.

Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten til kampen mellem Aston Villa og Manchester United.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-braget:
- Aston Villa har vundet kun en af deres seneste 42 Premier League-kampe mod Manchester United (11 uafgjort, 30 nederlag), hvor sejren kom på Old Trafford i december 2009 (1-0).

- Manchester United er ubesejret i deres seneste 20 Premier League-udekampe mod Aston Villa (13 sejre), siden et 1-3-nederlag på åbningsdagen af 1995/96-sæsonen. Det er den længste ubesejrede stime på en udebane, et hold har haft mod et andet i den bedste engelske række nogensinde.

- Aston Villa har kun hentet to point i løbet af deres seneste ni Premier League-kampe (to uafgjorte, syv nederlag) og kun scoret fem gange i den periode.

- Manchester United kan blive det første hold i Premier League-historien, der vinder fire kampe i træk med tre eller flere mål.

- Manchester United er ubesejret i ni Premier League-kampe (seks sejre, tre uafgjorte), som er den længste igangværende stime i turneringen. Faktisk er det kun Liverpool (27) og Wolves (11), der har haft længere stimer i denne sæson.

- Aston Villa har vundet kun en af deres seneste 27 Premier League-kampe mod hold, der før runden er i den øverste halvdel af ligaen (fire uafgjorte, 22 nederlag). Den sejr var en 2-0 sejr over Everton i august 2019.

- Aston Villa's 2-0 nederlag i Liverpool var 20. gang denne sæson, at Villa indkasserede to eller flere mål i en Premier League-kamp – intet hold har gjort det oftere i 2019-20 (Norwich og West Ham har gjort det ligeså mange gange).

- Bruno Fernandes har allerede været involveret i 11 mål i sine første ni Premier League-kampe. I Premier League-historien har kun fem spillere været involveret i 12 eller flere mål i deres første 10 kampe i konkurrencen - Mick Quinn (13), Alan Shearer, Kevin Phillips, Sergio Agüero og Papiss Cissé (alle 12).

- Manchester Uniteds Bruno Fernandes har både scoret og lagt op til fem Premier League-mål (6 mål, 5 oplæg) og har opnået det på kun ni kampe, hvilket en Premier League-rekord. Den forrige rekord var 10 kampe, som Andrey Arshavin opnåede i maj 2009.

- Mason Greenwood har scoret 15 mål for Manchester United i denne sæson - de eneste teenagere, der har scoret flere mål for De Røde Djævle på en sæson, er George Best i 1965/66, Brian Kidd i 1967/68 og Wayne Rooney i 2004/05 (alle 17 mål).

Stillingen i Premier League:

Superliga

Mere Superliga

Fokus