• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Stjerne afslører modbydelig besked: Var vanvittigt

Foto: Getty Images

Arsenals tyske målmand, Bernd Leno, afslører, at han har modtaget forfærdelige beskeder fra fans. Han er siden stoppet med at læse med på de sociale medier.

Af Victor Risager

I øjeblikket er der stort fokus på sociale medier i engelsk fodbold, efter at flere spillere og dommere har modtaget trusler og været ofre for racisme - blandt andre dommeren Mike Dean samt Manchester United-spillerne Axel Tuanzebe og Anthony Martial.

Nu fortæller Arsenals tyske keeper, Bernd Leno, at han også har modtaget forfærdelige beskeder på de sociale medier.

Især én besked husker han. Her opfordrede en fan ham til at gøre som den tidligere tyske landsholdsmålmand Robert Enke, der i 2009 tog sit eget liv, efter at han havde lidt af depression.

- Selvfølgelig har jeg en masse erfaring med det her i England og også i Tyskland. Der var én bestemt ting, jeg har haft i mit hoved siden. Det var vanvittigt, fortæller Bernd Leno til Sky Sports og tilføjer:

- Jeg havde en meget dårlig kamp, og så sagde en fyr på sociale medier til mig, “gør som Enke”.

- Siden jeg læste det, har jeg indset, at der er så mange dumme mennesker på sociale medier. Det er grunden til, at jeg ikke læser det, selv når alt går godt. Det har jeg ikke brug for. Det gør mig ikke bedre, det spilder tid.

- Der er så mange falske mennesker, der gemmer sig bag deres computere for at få dig til at føle dig dårlig. Mange gange med racisme, svinere af familier. Jeg kan ikke lide det, jeg læser det ikke. Det påvirker dit liv, så hvorfor gøre det?

Beskeden modtog Bern Leno, mens han spillede i Bayer Leverkusen.

Ifølge Sky Sports har firmaet Signify lavet en undersøgelse i december sidste år, hvor de fandt, at Arsenals midtbanespiller Granit Xhaka var udsat for racisme på sociale medier 16 gange, mens der var homofobiske kommentarer rettet mod Arsenals back Hector Bellerin.

Dommer Mike Dean tog en pause for nylig efter dødstrusler, men vender nu tilbage - læs mere her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020