• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Stjernetræner fremhæver dansk forbillede

Foto: Getty Images

Arsenal-cheftræner Mikel Arteta har udpeget sine største barndomsidoler.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampen om Premier League-trofæet er i denne sæson blevet udkæmpet mellem to trænere, der har et nært forhold. 

Inden sin ansættelse i Arsenal arbejdede Mikel Arteta nemlig i flere år som Pep Guardiolas assistent i Manchester City, inden i Arteta i december 2019 fik chancen som cheftræner i Arsenal. 

Og i et interview med Paramount Mexico har Mikel Arteta nu fastslået, at Guardiola faktisk også var et hans store barndomsidoler. Listen over Arsenal-bossens idoler er kort og består af nogle rendyrkede legender, herunder en dansker. 

- I fodbold var det Maradona, Michael Laudrup og Pep Guardiola, dengang Dream Team-holdet spillede. I basketball var det Michael Jordan og i tennis har det været Rafael Nadal. Ikke kun på grund af deres triumfer, men på grund af den måde, de var i både medgang og modgang, lyder det, ifølge Mundo Deportivo, fra Mikel Arteta. 

Artetas Arsenal-mandskab lå længe på førstepladsen i Premier League i den indeværende sæson, men guldet endte i stedet i Manchester City, ikke mindst takket være Erling Haaland, der i denne sæson har scoret 36 mål i 34 Premier League-kampe. 

- Han har givet dem nye muligheder, som de ikke havde før. Han kan gøre den sværeste ting, nemlig score mål. Han har haft et brutalt og rekordsmadrende målsnit, lyder det fra Mikel Arteta om den norske angriber. 

Mikel Arteta indledte sin spillerkarriere på Barcelonas reservehold, men spanieren tilbragte størstedelen af karrieren i Premier League, først i Everton og efterfølgende i Arsenal.