Foto: IMAGO
Premier League

Stor Højlund-hyldest: Ikke set siden Mark Hughes

Rasmus Højlund imponerer tidligere Manchester United-spiller

Rasmus Højlunds måltørke i Manchester United er afblæst - i dén grad! 

Siden den danske stjerneangriber fik hul på Premier League-bylden mod Aston Villa, har han ikke set sig tilbage, og i skrivende stund er Rasmus Højlund oppe på at have scoret i fem kampe i træk, hvis man tæller FA Cup-kampen mod upåagtede Newport med.

Manchester United har ikke haft sådan en angriber siden Mark Hughes

Paul Parker
Tidl. Man Utd-spiller

21-årige Højlund er godt i gang med at erobre Manchester United-fansenes hjerter, og én, hvis hjerte han allerede har tyvstjålet, er den tidligere Manchester United-spiller Paul Parker, der spillede over 100 kampe for De Røde Djævle i 90'erne.

Han har de seneste to Premier League-runder kunnet se danskeren score et meget grimt mål mod Wolverhampton og et meget flot mål mod West Ham.

- En god angriber kan både score grimme og flotte mål. Rasmus Højlund er ligeglad med, hvordan målene bliver scoret. Han vil bare score, siger Paul Parker til Tipsbladet og tilføjer:

- Ja, hans mål mod West Ham var fremragende, men målet mod Wolverhampton var vigtigere for mig, fordi det var et grimt mål, men det kom efter et smukt løb. Der er ikke mange angribere, der ville lave det løb, men det gjorde Højlund.

Paul Parker ser i Rasmus Højlund en angriber, Manchester United ikke har haft i mange år.

- Det eneste, han vil, er at score mål. Manchester United har ikke haft sådan en angriber siden Mark Hughes, og det er meget nødvendigt for klubben lige nu, men de har slet ikke udnyttet ham godt nok.

- Ligesom Mark Hughes, prøver Højlund altid at få det bedste ud af selv en dårlig bold. Han er dog endnu ikke nået til det punkt, hvor han brokker sig til sine holdkammerater, som Mark Hughes ville gøre, når han fik en dårlig aflevering. Når han gjorde det, var det bare med at tage sig sammen, ellers ville han pege en ud i omklædningsrummet efter kampen.

- Hvis der bare var flere spillere, der havde hans mindset og hjerte, så ville det være ligegyldigt, om de spiller godt eller ej. De skulle nok blive belønnet i sidste ende. Problemet er, at der ikke er nok af hans slags på det hold, som gerne vil bevise sig selv, lyder det fra Paul Parker.

Mark Hughes scorede 151 mål i 432 kampe for Manchester United, og han regnes på Old Trafford som en sand klublegende. Om Rasmus Højlund kan nå samme status, må tiden vise - danskeren er foreløbig noteret for 10 kasser i 28 kampe.