Foto: IMAGO
Premier League

Stor trænerrokade: Thomas Frank i kæmpejob?

Thomas Frank sætter nu ord på den trænerrokade, der til sommer kommer til at ske, når Xavi og Jürgen Klopp træder af i FC Barcelona og Liverpool. Danskeren har drømme og ambitioner, men han vil ikke alligevel ikke ud i det helt store frieri.

Thomas Frank har til sommer været cheftræner i Brentford i knap seks år, og spørgsmålet er så, om det her er tid til at prøve kræfter med noget andet?

Sikkert er det nemlig, at en større europæisk trænerrokade skal i gang, da Xavi stopper i FC Barcelona og Jürgen Klopp siger farvel til Liverpool. Thomas Frank er dog ikke meget for at fri til hverken den ene eller anden klub.

Han er dog klar over, hvad den catalanske hovedstad kan tilbyde, som England ikke har så meget af.

- Altså Barcelona er jo en fed by, ikke? Der er lidt mere sol end her, joker Thomas Frank.

I en mere seriøs tone vil den karismatiske dansker ikke gå alt for meget i dybden med, om han kunne tænke sig at træde op på den helt store trænerscene, hvis Liverpool eller FC Barcelona skulle ringe.

- Ej altså… Jo, jo, jeg følger også med og har set, at Xavi og Klopp stopper. To store trænerpersonligheder for to fantastiske klubber, som begge har gjort det godt. I forhold til mig selv er jeg sindssygt glad for at være her. Det har jeg sagt før. Jeg får mulighed for at gøre rigtig mange af mine ambitioner, siger Thomas Frank til Tipsbladet i en mediesession, hvor andre danske medier også deltog.

50-årige Thomas Frank er blevet sat i forbindelse med jobbet i Liverpool, men selvom han har sine drømme, så slår han fast, at man skal passe på med at tro, at græsset er grønnere på den anden side.

- Som alle andre har jeg også ambitioner, men hvad det nu er, det er så svært at sige. Jeg har snuden i sporet og fokus på at gøre det godt lige nu. Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal slutte den anden halvdel af sæsonen godt. Jeg er med på, at vi skal have nogle gode præstationer og vinde nogle fodboldkampe, og det er mit hovedfokus lige nu.

I år er Brentford tættere på den knap så sjove nedrykningsstreg, end man har været vant til, og det skyldes, at Thomas Frank og co. særligt de seneste måneder har tabt rigtig mange fodboldkampe.

- Der er jo lidt flere tanker, hvis det ikke lige går den rigtige vej. Hvis det går godt, er der stadig masser af tanker med planlægning, fordi man godt vil vinde den næste kamp og højere op i tabellen. Der er det bare lidt mere positivt, siger danskeren, der ikke ryster på hånden, selvom resultaterne udebliver.

- Jeg gør ikke så meget anderledes. Jeg sover generelt godt om natten, jeg sørger for at få min motion ved at løbe to-tre ture om ugen og spille padel en time eller to, og jeg sørger for at bruge tid med familie og venner. Der er ikke så meget, jeg ændrer.

Det eneste der skal ændres er mængden af sejre. Brentford har 22 point og er på 15. pladsen i Premier League. Det er tre point flere end Everton, der er placeret under nedrykningsstregen.

Foto: IMAGO.