• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Store klubber jagter dansk landsholdskeeper: Nogle, jeg kun kan drømme om

Foto: Getty Images

Den danske landsholdskeeper Jonas Lössl er eftertragtet. Målmanden har kontraktudløb til sommer, og pilen kan pege mod en fransk retur.

Af Kenneth Jensen

Han er dansk landsholdskeeper og har leveret to stærke sæsoner i engelske Huddersfield, og til sommer skal 30-årige Jonas Lössl tage en vigtig beslutning i karrieren.

Til den tid er den tidligere Guingamp-, Mainz- og FC Midtjylland-keeper kontraktfri, og så bliver spørgsmålet, hvor karrieren fortsætter.

Ifølge Mail on Sunday er der flere klubber, der jagter den danske målmand, blandt andre Ligue 1-klubberne Marseille og Monaco.

Og det er navne, der lyder godt i ørene på keeperen fra Kolding.

- Det er en kæmpe ære. Det er kæmpestore klubber. Nogle, jeg kun kunne drømme om at spille for. Det er da en fantastisk interesse. Det er et skulderklap og bevis på, at jeg gjorde det godt, da jeg var i Frankrig, og også i de sidste par sæsoner, og at jeg står på et springbræt til at tage et step, jeg altid har ønsket mig. Om det bliver dem, eller hvad det bliver, bliver spændende at se, siger den danske målmand til tipsbladet.dk.

Jonas Lössl har ikke låst sig fast på, hvad det er, han skal, når han til sommer skal tage en beslutning om sin fremtid. Der er ingen dialog med Huddersfield, så det ender med al sandsynlighed med et farvel til Huddersfield.

Men måske er der en mulighed for, at han kan blive i England.

- Jeg føler, jeg har vist, jeg har niveauet. Jeg føler, jeg har spillet to gode sæsoner. Så jeg er stolt. Det er ikke kun mit valg - det kræver også, der er nogen, der er enige med mig. Det har jeg en forhåbning om, at det er.

Forhåbning eller tro på?

- Drømmen lever stadig - det er helt sikkert. Dermed ikke sagt, at det skal være England. De to klubber (Monaco og Marseille) lyder spændende, og jeg er glad for den interesse, der er. Jeg glæder mig til at se, hvad der skal ske.

Den 30-årige keeper vægter det sportslige højt, når han vælger sin næste klub.

- Der er tre parametre, man skal vælge ud fra. Lokation, penge og det sportslige. Jeg føler, jeg er i position, hvor jeg kan gå efter det sportslige og se, hvor langt det kan række. Jeg har gjort det godt, og jeg vil gerne se, hvor meget jeg kan presse den og se, hvilket niveau jeg kan spille på. Jeg tror på mig selv, og jeg tror på, at jeg kan være med på et højt niveau.

- Jeg håber på en kombination af det hele, men det er heller ikke til at sige, hvad det ender med endnu, siger Jonas Lössl.

Svært i Huddersfield
Landsholdsspilleren står på tærsklen til nedrykning med Huddersfield. Klubben skal vinde resten af sine kampe for at have en spinkel mulighed for at redde sig, men det er reelt udelukket, at det sker, når man blot har vundet to kampe i sæsonen.

Derfor håber Jonas Lössl på at sige farvel på en god måde.

- Jeg har kontraktudløb til sommer. Det har jeg, fordi vi aldrig blev enige sidste sommer om en aftale.

- Jeg forsøger at fokusere på det her i klubben, for den har givet mig helt vildt meget. Jeg føler også, jeg har givet dem nogle fantastiske ting og nogle store ting. Jeg vil gerne slutte af på en god måde - det kommer ikke til at lade sig gøre, at vi bliver i Premier League. Det tog er kørt. Rent matematisk ser det næsten umuligt ud, så jeg håber, jeg får lov til at være med til at bibeholde lidt ære, siger danskeren, der mener at weekendens kamp var med til trods alt at vise, at der bliver kæmpet for tingene:

- Det var en kæmpe skuffelse for mange (at tabe 3-4, red.), men vi fik scoret nogle mål og fik vist noget som hold.

Huddersfield var foran 3-1 ude mod West Ham, men på tre mål i det sidste kvarter fik West Ham det vendt til en sejr. Mexicanske Javier Hernandez scorede sejrsmålet i dommerens tillægstid.

Jonas Lössl har stået 28 af 31 kampe i sæsonen for Huddersfield. Klubben ligger sidst i Premier League med bare 14 point for 31 kampe - der er 16 point op til Burnley, der akkurat ligger over stregen.